Ключова роля на спирачните дискове за сигурността ни при шофиране

1
119
Добави коментар
clashbade
clashbade

0 Flares
Facebook
0
Google+
0
Twitter
0
Pin It Share
0
0 Flares
×

Зимата се явява голямо предизвикателство за всяка машина. Нашите автомобили не правят изключение. Ако сте нехайни по отношение на консумативите и частите нуждаещи се от подмяна, подлагате на риск своята безопасност.

Основното, на което трябва да обърнете внимание е спирачната система. Когато става дума за навременни реакции на пътя, неделима част от предпоставките за сигурност са автомобилните спирачни дискове.

При сняг и дъжд спирачките се оказват сравнително безполезни и дори опасни понякога. Но в никакъв случай това не може да бъде изтъкнато като причина за немарливо отношение, към който и да било компонент.

Високото качество на дисковете е отговорно за спирането в точния момент предимно при сухо време. Макар метеорологичните условия да ни поставят пред множество изпитания, колкото по–добри са дисковете, толкова по–голям шанс имаме за адекватна реакция.

Бъдете внимателни при употребата на новите спирачни дискове. Добре е през първите километри да не ги подлагате на резки температурни граници чрез мокрене, тъй като това може да наруши тяхната конструкция. Веднъж изкривени едва ли ще изпълняват пълноценната си функция.

Кой вид да изберем

На пазара съществува голямо разнообразие, както от модели, така и от цени. Качествените сплави ще струват по–скъпо, но ще издържат по–дълго дори и на спортно шофиране. Последното се характеризира с изключително голямо температурно натоварване. Колкото повече материалът, от който са произведени е на ниво, толкова по–високи температури ще можете да си позволите.

Дупчените дискове са за предпочитане при последното. Те предотвратяват успешно бързото прегряване, което от своя страна ще осигури оптимален спирачен път. Последното има пряко значение и по отношение на изкривяването на диска. Перфорациите отвеждат не само горещината, но замърсяванията и водата.
Повечето умели шофьори знаят прекрасно, че при мокро време от голямо значение е състоянието на гумите, а след това всичко останало. Това е причината да използваме различни модели с грайфер, подходящ за всеки един сезон от годината.

Когато пристъпите към смяна не правете икономии. Сменете всички дискове заедно. В това число влизат и накладките. Само така може да сте сигурни, че ще получите нужното от своя автомобил.

Когато държим на визията

Някои от дисковете, и като цяло спирачни апарати, могат да изглеждат доста внушително. В добавка на по–големи джанти, вентилираните дискове определено хващат окото. Нужно ли е обаче да изпадате в подобни крайности?! Да, ако сте любител на високите скорости и колата ви има необходимата мощност за това.

Керамичните дискове са едни от най–скъпите варианти, но тук отново става въпрос до нуждите на автомобила. Така или иначе не можете да очаквате достигане на покой, ако предварително не ги загреете. Ако решите да се впуснете в магията на ралито, то тогава бихте могли да се замислите за подобно вложение.

Разгледайте най–продаваните марки и вижте разнообразието от предложения на спирачни дискове от T-Auto.

0 Flares
Facebook
0
Google+
0
Twitter
0
Pin It Share
0
0 Flares
×