Как да изберем дънки според фигурата си

1
165
Добави коментар
maskk
maskk

Ив Сен Лоран веднъж споделил: „Съжалявам, че не съм измислил дънките. Те са толкова земни, толкова спокойни и небрежни. Те имат изражение, скромност, сексуалност, простота – всичко, което бих искал да видя в дрехите си.“

Дънките са най-демократичното облекло. Отначало това са били дрехите на работниците, но с течение на времето дънките завладяха ново пространство за себе си, така че някои звезди вече ги носят дори на червения килим. Първите дамски дънки са създадени през 1953г. и оттогава почти всяка жена ги има в гардероба си.

Има огромен брой стилове дънки. Затова трябва да се ориентирате в тях и да знаете кои са подходящи за вас.

 

Какво представляват дънките?

Има основно 4 вида:

Ултра ниско или бразилско прилягане. Тези дънки обикновено прилепват директно на бедрата. Горният ръб на тези дънки е на около 6-10 см под пъпа. Тази опция е подходяща за момичета, които имат красиви, оформени с мускули кореми и равномерен тен.
Ниска талия. Коланът е на около 4-6 см под пъпа. Чудесен избор, ако искате да създадете илюзията за дълга талия. Много удобно.
Средна талия. Те седят на няколко сантиметра под пъпа ви. Чудесно за жени, които са със слаби бедра.
Дънки с висока талия. Такива дънки (и не само те) могат да започват както от самата талия, така и над нея.

 

Да преминем към кройката

1. Дънки с мъжка кройка. Те пасват на дупето ви, но са доста разхлабени от бедрата. И изглеждат така, сякаш сте ги заели от гардероба на гаджето си. Трябва да се научите как да ги носите правилно. Ето няколко съвета. Носете тези дънки с плътно прилепнал пуловер или топ. Това ще ви накара да изглеждате секси. Носейки тези дънки, ще създадете образа на момиче с вкус. Ако искате да изглеждате по – стилно, уверете се, че получената дължина е над глезена.

2. Дънки-лули. Тези дънки са направо от ханша и доста тесни. Чудесен вариант за тези, които не могат да си позволят или не искат да носят супер тънки дънкови материи.

3. Факел. Тези дънки пасват на всички. Те са в състояние визуално да удължат краката и да направят фигурата по-балансирана.

4. Свободни дънки от коляното.  Mоже да се каже, че са в стила на 70-те. Много секси.

5. Широки дънки. Тяхната отличителна черта е, че те започват да се разширяват от самия ханш. Комбинират се най-добре с тесни топове и пуловери. Можете също така да опитате да ги носите с блузи, принтирани тениски или яке.

6. Тесни или много тесни дънки. Много секси и много популярни. Но те изглеждат наистина добре само на супер слаби момичета!

 

Как да изберем дънки?

По принцип е по-добре да започнете да съобразявате всички дрехи въз основа на типа фигура и едва след това да правите корекции за индивидуалните характеристики. Ето няколко предложения за различни видове фигури.

Тип форма на правоъгълник. Този тип фигура се характеризира с еднакво широки рамене и ханш и не особено изразена талия. Опитайте разкроени или супер тесни дънки с ниска талия или панталон с „мъжки“ разрез. Тези дънки ще създадат илюзията за липсващи извивки.

Тип форма „Триъгълник“ („Круша“). Следните опции са подходящи за вас: панталон с мъжка кройка със средно вдигане, дънки-лули с нисък разрез и долна част на камбана със средно вдигане.

Тип форма на пясъчен часовник.  Вашата физика се счита за идеална. Следователно можете спокойно да изпробвате джинси-клеш с висока талия, дънки с ниска талия  и супер тесни дънки с висока талия.

Тип на обърнат триъгълник. Свободните дънки в ханша, дънките, които са леко разкроени от коляното или свободно прилепналите са опциите, в които ще  изглеждате най-добре.

 

Топ съвети на специалистите:

Ако сте с висок ръст. Такива дами могат да носят дънки с ниска талия и всяка кройка, подходяща за тяхната фигура. Можете да си позволите дънки във всякакъв цвят, от светъл до тъмен.
Ако сте с нисък ръст, стойте настрана от по-светли дънки, джинси, които са заострени в края.Тъмно оцветените дънки ще изглеждат най-добре. Тясно прилепналите в комбинация с обувки от същия цвят като дънките ще направят краката да изглеждат по-дълги.
Ако имате тесни бедра и плоско дупе, тогава по-добре останете на модели с висока или ниска талия (всичко зависи от комплекта) и джобове тип кръпки.
В случая, когато талията няма ясни очертания, по-добре е да си купите дънки, които са прави или леко прилепнали.
Собствениците на „луксозни бедра“ е по-добре да отказват джобовете и кръпка отдолу; ако все пак имате такива дънки, те не трябва да бъдат твърде забележими. Най-добре изглеждат на тези жени дънки с ниска кройка или свободни дънки от тъмен цвят, направени от дебел материал, достатъчно дебел, за да поддържат дупето. Не забравяйте, че светлите дънки, както и тесните дънки с висока и средна талия, ще ви накарат да изглеждате по-дебели.
Ако сте пухкава, тогава преди всичко обърнете внимание на материала, от който са направени дънките. Най-добрият избор е мек, тънък деним, който лесно се приспособява към желаната форма. Не се нуждаете от допълнителни ограничения. Освен това трябва да се откажете от твърде широките дънки, ще изглеждате по-пълни в тях. Като цяло трябва да се избягват крайности. Що се отнася до прилягането, най-добре е да изберете средно прилягане. Това ще създаде по-гладки форми.

Но това са само съвети, които не винаги работят. Можете да ги вземете под внимание, но винаги си струва да прeмерите  това, което купувате. Основното правило е едно и също – дънките трябва да са с вашия размер.

 

Дънки: ежедневни и бляскави

Почти всичко може да се адаптира за различни поводи. Това важи и за дънките. Затова предлагамe кратък обзор  как, облечена в едни и същи дънки, можете да изглеждате просто стилно или елегантно.

Ще започнем със супер тесни дънки, които са популярни като „Skinny“ . През деня можете да ги носите с равни обусвки и с риза или топ. В комплект с подходящи аксесоари и ще изглеждате много стилно. За да преобразите визията си  сменете обувките си на обувки на токчета, облечете елегантен топ.

Ако харесвате дънки, чиято кройка наподобява мъжка (, тогава можете да си играете и с външния вид . Можете да ги комбинирате с кецове и потници за по-небрежен външен вид. А за вечерта изберете стилни  обувки – висок ток и удължен връх.

Дънки с ефект на измити места могат да изглеждат стилно  и изобщо не гръндж. Първо, тези дънки са като здравей от 80-те, което е много модерно. На второ място, те могат да се носят при  излизане вечер, ако изберете топ, който отговаря на стила и добавите яке към него.

 

Така или иначе експериментирането винаги е рисковано и забавно. Затова не се страхувайте да играете със стилове и аксесоари. Чувствайте се свободни да изненадате себе си и околните. В крайна сметка дънките са облекло, което просто ни насърчава да експериментираме! В Creative-bg, може да намерите вашите идеални дънки!