Почивка на Остров Занзибар с Полет от София и ВАРНА

15
457
Добави коментар
DSTours
DSTours

Почивка в Занзибар, Танзания с Полет от София и Варна

Екзотична почивка на остров Занзибар – най-красивите бели плажове

 

 

 

Чартърни полети от Варна и София;

7 нощувки в луксозни ол инклузив хотели;

 

Ранни записвания: до 20/01/2021 г.

– БЕЗПЛАТНИ PCR тестове /при наложени от страната такива/;

– Резервации с 10 % депозит, пълно плащане след потвърждаване на групата – 20 дни преди отпътуване.

 

 

Дати на отпътуване:

– от София: 09.02.2021; 12.02.2021; 26.02.2021; 02.03.2021;

– от София и Варна: 12.03.2021; 02.04.2021

 

 

Програма на почивката в Занзибар: 

 

 

Ден 1: 12.03.2021 г.

Среща на летището в България, 2 часа преди полета. Отпътуване за Танзания с чартърен полет от София и Варна в 23:00 ч. Полетът е директен, с техническо спиране в Асуан.

 

 

Ден 2: 13.03.2021 г.

Пристигане на остров Занзибар около 09:00 ч. Трансфер до избрания хотел. Информационна среща с представителя на туроператора. Свободно време за почивка. Нощувка.

 

 

Ден 3: 14.03.2021 г.

Закуска. Свободно време за плаж и забавления или допълнителни екскурзии по желание. Нощувка.

Екскурзия Целодневно „синьо“ (морско) сафари с включен обяд: отпътуване за пристанището и отплаване с местните плоскодънни лодки до красивия залив Менай, пясъчна плитчина. Свободно време за гмуркане и шнорхелинг. Следва о-в Квале и обяд (включен в цената). Пътуването продължава покрай тропичните дървета до най-големия, най-стария (половин хилядолетие) и най-внушителния баобаб. Почивка на прекрасен плаж, където има възможност за гмуркане или релакс на тропическия залив.

 

 

Ден 4: 15.03.2021 г.

Закуска. Свободно време за плаж и забавления или допълнителни екскурзии по желание. Нощувка.

Полудневна екскурзия „Островът на подправките“: сутринта отпътуване за плантация за подправки. Цялата екскурзия е посветена на усет и аромат. Заобиколени от аромата на индийското орехче, канела, ванилия, джинджифил, лимонена трева и много други ще научите за произхода им, както и защо Занзибар е наричан „Островът на подправките“.

 

 

Ден 5: 16.03.2021 г.

Закуска. Свободно време за плаж и забавления или допълнителни екскурзии по желание. Нощувка.

Полудневна екскурзия до „Каменният град“: обиколка през тесните калдъръмени улички, занаятчийници и магазини за подпрaвки на „Каменния град“ (UNESCO). Следва свободно време в центъра на града.

 

 

Ден 6: 17.03.2021 г.

Закуска. Свободно време за плаж и забавления или допълнителни екскурзии по желание. Нощувка.

Полудневна екскурзия до резервата „Йозани“: отпътуване за гората Йозани (единствената останала с естествената растителност). Тя е дом на много ендемични видове от флората и фауната: червената колобус маймуна (срещана единствено в Занзибар), кадифени котки, змии, разнообразие от малки дървета, храсти, блата и различни видове мангови дървета. 

 

 

Ден 7: 18.03.2021 г.

Закуска. Свободно време за плаж и забавления или допълнителни екскурзии по желание. Нощувка.

Полудневна екскрузия до „Затворническият остров“: отпътуване с лодка към Затворническия остров на Занзибар. Изключително приятно място за релакс, почивка или гмуркане, обиколката ще се хареса на всеки, който иска да разнообрази престоя си. Островът носи името си от затвора, който е простоrен на него през 1893г, но никога не е бил използван по предназначение. Голямата атракция на острова са огромните костенурки, донесени тук от Сейшелите от Шейх Саид Маджит през 20-те години на 19 в.

 

 

Ден 8: 19.03.2021 г.

Закуска. Свободно време за плаж и забавления или допълнителни мероприятия по желание. Нощувка.

 

 

Ден 9: 20.03.2021 г.

Закуска. Свободно време за плаж и забавления. Освобождаване на хотела. Привечер трансфер от хотела до летище Занзибар за полет Занзибар – България.  Излитане в 20:00 ч. с директен полет от Занзибар с технически стоп.

 

 

Ден 10: 21.03.2021 г.

Пристигане в България около 04:50 ч. на летище София и Варна.

 

 

 

Пакетната цена e на човек, при двойно настаняване в хотел Maya Bay Resort & SPA 4+* в Garden Bungalow Room, на база all inclusive за РАННИ Записвания! 

Свържете се с Ди Ес Турс за повече информация за цени и хотели за останалите дати с полет от София, както и за програма на пътуването „Сафари в Танзания“ за същите дати!

 

 

 

 

Пакетната цена включва:
 

 

– Самолетен билет за чартърен полет България – Занзибар – България с Bulgarian Air Charter (полетът е директен с техническо спиране в Асуан);

– Летищни такси и багаж до 20 кг + 6 кг ръчен;

– 7 нощувки на база All Inclusive в избрания хотел;

– Тематична Занзибарска вечер за Мaya Beach Resort & SPA 4*+ / Waridi Beach Resort & SPA 4*+;

– Трансфер летище – хотел – летище в Занзибар с лицензиран автобус;

– 2 PCR теста – при отпътуване и при връщане в България (ако има такова изискване);

– Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс /включително и за риск от заразяване с covid-19/. БОНУС: при установяване на covid-19 по време на пътуване – БЕЗ РАЗХОДИ за лечение, карантинен престой и връщане в България;

– Застраховка отмяна на пътуване;

– Представител на туроператора с български език за целия престой.

 

 

 

 

Цената не включва:

 

– Допълнителни екскурзии (по желание):

1. Целодневно „синьо“ (морско) сафари с включен обяд: 170 лева за възрастен,/85 лева за дете 2 – 11.99г.;

2. Полудневна екскурзия „Островът на подправките“: 80 лева за възрастен/ 40 лева за дете 2 – 11.99г.;

3. Полудневна екскурзия до Каменният град: 80 лева за възрастен/ 40 лева за дете 2 – 11.99г.;

4. Полудневна екскурзия до резервата „Йозани“: 120 лева за възрастен/60 лева за дете 2 – 11.99г;

5. Полудневна екскрузия до „Затворническият остров“: 100 лева за възрастен/50 лева за дете 02 – 11.99г;

– Градкса такса – по 1 $ на нощувка на човек /заплаща се директно на рецепцията на хотела/;

– Входна виза за Танзания;

– Задължителен минимален бакшиш за шофьори – около 5 $ на човек на превоз;

– Разходи от личен характер, храна, напитки и услуги, неупоменати в програмата;

– Такса гориво и вредни емисии: обявява се 21 дни преди полета. /Цените са калкулирани с параметри 400 щатски долара/тон и 1 евро = 1.17 щатски долара/;

– Доплащане (по желание) за различни видове стаи:

* За хотел Maya Bay Resort & Spa 4*:

> Pool View Room: 130 лева на човек за целия период;

> Sea View Room: 200 лева на човек за целия период;

> Sea Front Room: 310 лева на човек за целия период;

* За други хотели – свържете се с офиса ни.

 

 

 

•• Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт (минимум 6 месеца след датата на влизане в страната) и виза.

•• Краткосрочната танзанийска виза е с валидност 90 дни от датата на издаване. При подаване на заявление за издаване на виза в посолството на Танзания в Берлин. Подава се електронно на срокът за обработката на документите и издаването отнема до 2 седмици. Цената на услугата е 50 долара. Заявления за виза могат да бъдат подавани на интернет страницата на посолството на Танзания в Берлин. Съществува възможност и за подаване на заявление и получаване на виза на международните летища на Танзания (Дар ес Салаам, Килиманджаро и Занзибар). Поради често сменящите се правила за издаване на визи на международните летища на Танзания, за предпочитане е да се подават заявления за визи чрез посолството на Танзания в Берлин.

•• Ваксина срещу жълта треска е силно препоръчителна за Занзибар и задължителна за пътуване в Танзания.

 

 

 

Сафари „Танзания Екскпрес“: посещение на резервата Нгоронгоро и целодневно сафари из кратера на угасналия вулкан. Нгоронгоро е калдера на угаснал вулкан, намиращ се в областта Серенгети в северната част на Танзания. Това е най- големият кратер с непокътнат животински и растителен свят. Угаснал е преди около 250 000 години, а за пръв път изригнал преди около 2 500 000 години. Неговите взривове унищожили върха и оформили кратер с куполобразна форма. Той е най- големият вулкански кратер на планетата с диаметър 20 км. Стръмните му стени се издигат на височина 600 м от дъното, което днес представлява обширна долина. В самия кратер има обособени области като гори, пясъчни дюни, езера, което прави това сафари неповторимо и уникално изживяване. Вулканът Нгоронгоро е обявен за резерват и е дом на много редки африкански животни. Тук се срещат 50 вида едри бозайници: слонове, носорози, хипопотами, лъвове, антилопи, африкански маймуни, павиани, брадавичести свине и хиени; както и над 200 вида птици. В кратера има много извори и потоци и голямо солено езеро с яркосиня вода, което не пресъхва напълно дори и при силните горещини.

 

 

Мнение на турагента:

 

Занзибар е сред най-мечтаните екзотични дестинации за бягство от зимата! Привлича много туристи заради благоприятния африкански климат през зимата, достъпни цени и танзанийска екзотика. Възползвайте се от удобството на чартърните полети от България, които се организират за първи път! На остров Занзибар все още може да откиете тихи заливчета с бели плажове, гъсти гори и традиционни села, далеч от оживените крайбрежни курорти. Тук можете да сбъднете мечтите си за уединена роматична почивка на екзотичен остров далеч в океана…

 

 

 

Полезни връзки:

 

Почивки от Варна | Екскурзии и почивки | Екзотика | Самолетни билети | Чартъри Германия | Други услуги