Биткойн бикът Чамат Палихапития се кандидатира за губернатор на Калифорния

1
125
Добави коментар
cryptalaxy
cryptalaxy

Известният привърженик на биткойните и милиардер инвеститор Чамат Палихапития ще се кандидатира за губернатор на щата Калифорния.

Чамат Палихапития, главен изпълнителен директор и основател на Social Capital, ще се кандидатира за поста на следващия губернатор на Калифорния. Той е добре познат биткойн бик и привърженик, който на няколко пъти е подчертавал, че BTC е важна част от инвестиционния портфейл на всеки.

Кандидат за губернатор на Калифорния

Чамат Палихапития потвърди днес, че ще се кандидатира за следващия губернатор на щата Калифорния.

It’s on. #RecallGavinNewsom https://t.co/r8Cwd4szrn— Chamath Palihapitiya (@chamath) January 26, 2021
Калифорния е бъркотия – твърде е скъпа, учителите ни са ниско платени и училищата ни не са достатъчно добри.

Това е точката на уебсайта на кампанията му, която дава представа за областите, върху които той планира да се съсредоточи. Има няколко предложения, които милиардерът рисков капиталист предлага още от самото начало. Той предлага да се въведе 0% щатски данък, което ще увеличи приходите на щата от 15 милиарда на 30 милиарда долара. Той също така ще работи за увеличаване на заплатата на учителите до минимум $ 70 000, като същевременно ще даде на учениците безплатен ваучер за избор на всяко училище, което искат да посещават. Ясно е, че образованието е критична точка от целите на кампанията му, което се потвърждава и от едно от другите му предложения – да се отърве от студентските заеми.

Палихапития предлага щата Калифорния да гарантира ISA (лични спестовни сметки – б.пр.), така че студентите няма да трябва да получават студентски заем „никога повече“.

На всичкото отгоре той планира и да даде 2000 долара за всяко ново дете, родено в щата.

Ако искаме Калифорния да остане технологичен център на света, трябва да насърчим повече хора да се установят и да живеят тук.
Палихапития и Биткойн

Известен факт е, че инвеститорът е силен поддръжник на Биткойн като актив, който не е свързан с останалата част от пазара. Той многократно е казвал, че 1% от портфейла на всеки инвеститор трябва да бъде в BTC, нещо като крайна мярка – ако всичко останало се срине, Биткойн ще бъде застраховката, смята инвеститорът.

Застъпничеството му за криптовалутата стана повече от очевидно наскоро, тъй като той прогнозира цена от 200 000 долара за Биткойн.

Миналата година фирмата на Палихапития Social Capital също изрази подкрепа за криптовалутното пространство чрез ново предприятие, наречено Emerging Managers. Туитвайки за него, инвеститорът очерта няколко проблема, с които новите инвеститори могат да се сблъскат, когато започват, включително изграждане на капиталова база без опит, създаване на скъпа инфраструктура, намиране на партньори и овладяване на умствения аспект на инвестирането.

Той каза, че новото начинание ще се фокусира предимно върху няколко ниши, включително криптовалутите като втори приоритет.

Източник