Как да си направим Зелено Смути

1
159
Добави коментар
balniroklinet
balniroklinet

Голям фен съм на зеления чай от години, така че можете да се досетите колко се развълнувах, когато наскоро разбрах за вид, който е дори по-мощен (и здравословен) от дори традиционния зелен чай! Нямах търпение да започна да се възползвам от допълнителните предимства, затова започнах да се оглеждам за начини да го включа в своите смутита. За начало не бях сигурен в какви смутита да го използвам, но скоро разбрах, че всъщност е доста универсален и работи добре в много различни рецепти.

Добавянето на зелен чай от матча към вашите смутита е наистина лесен начин да се възползвате от впечатляващите му качества. В тази публикация ще споделя някои от най-здравословните и вкусни начини да се насладите на добротата му като част от вашия навик за смутита, както и от какво да се пазите, когато използвате Matcha СЛИМ MATCHA SLIM

Преди да се потопим в рецептите, нека да разгледаме какво представлява матча и как точно може да ви помогне да станете по-здрави и да отслабнете.

Matcha SLIM идва от растението Camellia sinensis и е популярен в Азия повече от хиляда години. Специално се отглежда на сянка и това му придава толкова ярък зелен цвят. В продължение на векове японски монаси, медитиращи дълги часове, използвали чай от матча, за да останат нащрек, като същевременно запазват спокойствие. Изследователите потвърдиха, че матча може да помогне за постигането на това „спокойно състояние на бдителност“ и да се концентрира по-добре, което е от полза, ако изучавате или медитирате. Причината за тези ползи от чая матча е високото съдържание на аминокиселината L-Theanine. Matcha SLIM има 5 пъти повече L-теанин от обичайните зелени или черни чайове. За разлика от другите зелени чайове, вие поглъщате цялото листо, което е смачкано на фин прах, а не само варените във вода листа. Това носи цял куп ползи за здравето!

Зеленият чай Matcha е едно от най-здравословните неща, които можете да добавите към смутитата си, и ето защо: Пълно с антиоксиданти: Зеленият чай е известен с това, че има много антиоксиданти, но matcha е в собствена лига, особено когато става въпрос за катехин (наистина мощен вид антиоксидант), наречен EGCG. Matcha има зашеметяващите 137 пъти повече EGCG от това, което обикновено смятаме за зелен чай. Той може да се бори с болестите: Катехините като EGCG имат голяма роля в борбата с болестите и могат да бъдат по-ефективни от витамините С и Е за намаляване на оксидативния стрес върху клетките. Той може да предпази от рак: Проучванията показват, че matcha може да намали риска от развитие на някои видове рак, по-специално рак на пикочния мехур, дебелото черво и ректума, гърдата и простатата. Смята се, че това е поредният ефект от високите нива на EGCG в matcha. Антибиотик: Високото количество EGCG също придава чай от матча антиинфекциозни и антибиотични качества. Подобрява сърдечно-съдовото здраве: Доказано е, че EGCG подобрява сърдечно-съдовото здраве, а катехините от зелен чай също могат да намалят нивата на общия и LDL холестерола. Намалява риска от диабет: Проучванията показват, че зеленият чай може да намали инсулиновата чувствителност и нивата на глюкозата на гладно. Подобрява психичното здраве: Доказано е, че високата концентрация на L-теанин в матча помага за лечение на тревожност.