Маги Халваджиян обясни защо Борисов, а не Слави, ще спечели изборите отново

1
120
Добави коментар
slavchev
slavchev

Интересно ми е дали баща ми би се гордял или би се срамувал с мен, каза той в интервю пред Нова тв

На една вечеря Слави Трифонов ми каза: „Абе ти си много амбициозен“. Винаги съм правил това, което искам. Ако искам тези цветя да са сини, ще направя всичко възможно да са сини, но не от амбиция, а от интерес. Това каза Магърдич Халваджиян в интервю пред Мон Дьо в „Неделята на NOVA“.

„Интересно ми е дали баща ми би се гордял или би се срамувал с мен. Мисля, че би се гордял, защото никога не съм нарушавал принципите си. Знам, че хората се нацупват, когато им се каже нещо в очите. Ние сме малки и нищо не зависи от нас. Ние тук сме склонни да си създаваме легенди за себе си, защото малките оцеляват така“, обясни продуцентът.

Според него, в момента страната ни се намира в „пубертета на демокрацията“.

Дълго продължава тоя пубертет – пъпките са големи и гнойни, но после лицето се изчиства. Трябва да преценим ще лекуваме ли пъпките си. Сякаш си мислим, че това е истинската демокрация, а тя не е. Аз мисля, че след 30-40 години ще постигнем нещо, което ще прилича на демокрация. За кого ще гласуваш и как ще разсъждаваш – никой не ти го набива в главата. Няма „виновен е този, виновен е онзи, виновно е правителството или продавачката в магазина“, каза Халваджиян.

„Ние сме виновни за това, в което живеем. Площадът излезе и викна и къде е площадът сега? Ако е бесен на живота си няма да излязат 5000 души, а ще излязат 50 000, 100 000. Една птичка прави пролет и един човек може да промени много. Да, имаше хора на площада, да, те се бореха за нещо и да, те спряха. Успехът е в постоянството“, допълни тв продуцентът.

Халваджиян не смята, че на тези избори ще има интрига и нещо ще се промени.

„За мен интрига е когато има нов играч на пазара. Къде е този играч? Единствената интрига е, че може би няма да се сформира парламент. Аз гласувам, защото вярвам, че е мое задължение. Трябва да си пуснем гласа в урните. Не можеш да си неактивен и да искаш да се промени нещо“, каза той.

„Господари на Ефира“ помагаха на хората 16 години. Когато не подписахме договор, колко хора, от тези на които са помогнали, скочиха? Николко. Аз искам да видя, че това общество скача. Искам да видя 100 000 души на площада, а не 5000 души“, посочи Маги Халваджиян.

Той обяви, че според него Борисов ще спечели отново и ще стане премиер, но само ако иска.

„Със Слави се видяхме. Не си говорихме с него на тая тема. Слави вярва в някакви неща, в които и аз вярвам. Не знам дали не подценява обстановката и колко дълбоко е блатото. За мен това е нещо цветно и ново и ще стискам палци.

За мен най-лошият сценарий е ако не се измъкнем от кръга, в който се въртим. Светът не знае накъде да потегли, защото ги няма световните лидери. Тъпчем на едно място“, заключи той.

Източник: Блиц