Как да се отървем старите мебели?

1
201
Добави коментар
hitarpetar79
hitarpetar79

Как да се отървем от старите мебели – 4 възможности

Човек и добре да живее, идва момент да се премести на ново място.  Или да направи ремонт и да смени обзавеждането. Тогава какво прави със старите мебели? Какви са възможностите, от които можем да изберем?

Да продадем старите мебели в сайтове с утвърдени категории за продажба на стари мебели (такива са olx.bg и bazar.bg),Да ги подарим (в тези сайтове съществува и тази възможност)Да ги оставим до кофите за боклук.Да наемем фирма за извозване на стари мебели

В следващите редове ще разгледаме тези 4 възможности подробно с цел да бъдете по-информирани за отделните начини.

Продажба на стари мебели в утвърдени сайтове

Ако вашите стари мебели са сравнително запазени и могат да се продадат, най-добре се възползвайте от тази възможност като ги пуснете с обява в изброените сайтове. Направете хубави снимки, които да дават информация за конкретната мебел от всеки ъгъл. Изчакайте известно време, за да видите дали ще се продадат.

Продажбата на стари мебели в утвърдени сайтове е алтернатива на платеното извозване от фирми, която заслужава да се опита. В случай, че старите ви мебели не се продадат за срока, който сте си поставили, винаги може да се обърнете за помощ към професионална фирма за извозване на стари мебели. Ние от Хамали Престо с радост ще ви помогнем в това начинание.

Подаряване на стари мебели

Втората възможност за нов живот на вашите стари мебели е да ги подарите. Ако не сте постигнали успех с продажбата им, може да се пуснат в същите сайтове като обява със заглавие „Подарявам стари мебели“  в съответните категории и да видите дали някой ще прояви интерес.

По този начин заинтересованите лица сами ще изнесат старите мебели от жилището и ще ги превозят със собствен транспорт. Разбира се изисква се търпение от ваша страна, защото нищо не става веднага.

Ако сте притиснати от времето, нашият съвет е да се обадите на фирма, която ще ги извози срещу заплащане. Важно е предварително да прецените кое ви е по-голям приоритет – мебелите да напуснат дома ви, без да плащате за изнасяне на фирма или да получите бързо решение с оглед на времето, с което разполагате.

Изхвърляне на стари мебели до кофите

Когато не знаете какво да правите със старите мебели, няма кой да ги купи или на кого да ги подарите, трябва да бъдат изхвърлени. Има опция да ги свалите и оставите пред блока до кофите за извозване от Столична община. На сайта им има график за извозване на едрогабаритни отпадъци. Има обаче едно уточнение. Мебелите не трябва да са много, така че да не възпрепятстват движението по тротоара и улицата, тоест да не пречат на пешеходци и коли. Допълнително изискване е да се оставят един ден преди графика за събиране от Столична община по райони от 9 до 17 часа, тъй като преди или след това има глоби.

Всичко това зависи от вашата физическа възможност и желание. Понякога кофите са доста далеч от входа, освен това много хора се притесняват да го правят, макар че от 2017 година насам не е незаконно да оставиш старите мебели до кофите за боклук.

Наемане на фирма за извозване на стари мебели в София

Ако нито един от изброените варианти не сработи за вас, има четвъртата възможност, която ви предлагаме – да се доверите на опитна фирма за извозване на стари мебели в София. Така ще си спестите време и усилия, които може да вложите в други по-приятни дейности.

Бъдете активни и винаги търсете решение на проблема по най-добрия за вас начин.