Visa обявяви финтех състезание с награди за над $100 000

1
147
Добави коментар
NoviniteBG
NoviniteBG

Състезание за финтех стартъпи обяви платежният оператор Visa. Компанията търси професионалисти с креативно мислене, които да решават предизвикателствата в разплащанията и търговията, пред каквито се изправят бизнеси от всякакъв мащаб и от различни сектори. Състезанието е част от програмата Visa Everywhere Initiative.

Крайният срок за кандидатстване за всички стартъпи от Европа, включително и от България, е 18 юни. За да започнат процеса по кандидатстване, да получат достъп до документите, да се запознаят с важни срокове и да достигнат до повече информация, те трябва да се регистрират на официалната страница на Visa Everywhere Initiative.

Всеки участващ стартъп ще представи идеята си в регионални състезания пред комисия от експерти от платежната индустрия, а победителите ще бъдат поканени да се състезават на глобалната сцена за награди на обща стойност 100 000 долара (163 217 лева). Церемонията по награждаването ще се проведе на 14 септември. Наградата за победителя е 50 000 долара (81 608 лева), второ място – 15 000 долара (24 483 лева), трето място – 10 000 долара (16 322 лева). Предвидена е и специална награда „Любимец на публиката“ чиято стойност е 25 000 долара (40 804 лева). Тя може да бъде спечелена както от победителя или от завоювалите второ и трето място, така и от други компании. Visa ще проследява глобалния напредък на компаниите чрез секция на страницата на Visa Everywhere Initiative, която ще бъде актуализирана периодично.

От създаването си през 2015 г., Visa Everywhere Initiative предлага високотехнологични продукти за преодоляване на предизвикателствата, пред които са изправени търговията и разплащанията. До момента повече от 6000 стартъпа от шест континента и от над 100 държави, участвали във Visa Everywhere Initiative и са получили финансиране в размер на над 2,5 млн. долара.

„Признаването на финтех компаниите за движеща сила в иновациите е в основата на бизнеса на Visa наред с подкрепата за компании от целия свят, които улесняват безпрепятственото движение на парите навсякъде. Сезон 2021 на Visa Everywhere Initiative е най-всеобхватният досега, а информацията относно регистрацията и предстоящите възможности и състезания във всеки регион е събрана за удобство на едно място. Програмата дава шанс на всички финтех компании да разширят бизнеса си в други страни и да развият мащаба на операциите си благодарение на допълнителен тласък от глобална марка като Visa, която се ползва с високо доверие. Призовавам всички български финтех стартъпи да кандидатстват в тазгодишното издание на Visa Everywhere Initiative“, каза Севдалина Василева, генерален мениджър на Visa за България, Гърция и Кипър.