Лепене на камък

1
177
Добави коментар
Ichera
Ichera

Използването на камък увеличава възможностите за реализиране на разнообразни архитектурни решения. Камъкът придава завършен вид, както в екстериора, така и в интериора. Освен, като архитектурен акцент има и топло, шумо и водоизолационни функции.

При облицовка на стъпала или настилка, камъкът се поставя задължително върху замазка /до 5 см/ или се използва еластичен разливен разтвор с удължено време за работа. При лепене на стени се прави предварително подготовка на стените. В зависимост от това дали са вътрешни или външни и от какъв камък се използват различни начини на обработка.

Камък – труд – над 30 м² лв./м² /л.м./бр. 1 Монтаж на стъпала до 1л.м. 95лв/бр. 2 Монтаж на стъпала до 2л.м. 125лв/бр. 3 Полагане на настилка 55лв/м² 4 Лепене на цокъл 25лв/л.м. 5 Лепене цокъл на стълби 35лв/л.м. 6 Монтаж на шапка 30лв/л.м. 7 Обръщане на врата 35лв/л.м. 8 Полиране 20лв/л.м. 9 Направа на дупки покрай колони 40лв/бр. 10 Праг на врата 150лв/бр. 11 Сух монтаж /стени-вентилируема фасада/ до 10см. изнасяне 100лв/м² 12 Сух монтаж /стени-вентилируема фасада/ над 10см. до 50см. изнасяне 130лв/м² 13 Пътеки от оформен камък с ширина до 1м 55лв/л.м. 14 Пътеки от неоформен камък с ширина до 1м 65лв/л.м. 15 Импрегниране 15лв/м² 16 Изработка на плотове след оглед 17 Облицовка на стълбище /отстрани/ след оглед 18 Детайли от камък след оглед 19 Монтаж камък на тавани след оглед 20 Облицовка на огради след оглед 21 Стени и под в бани след оглед Забележка Посочените цени се отнасят за дебелина на камъка до 2см. При сух монтаж минималната дебелина на камъка – 3см.

Обявените цени са базови, без ДДС!

Офертата се дава след оглед на място! Огледът е безплатен в рамките на София, за работен ден и в работно време!

Различните видове камък се използват, както за вентилируеми фасади, така и за интериорни акценти. С камък се облицоват вътршни стени, фасади или само цокъл на сграда, или ограда. Използва се за цялостни решения на бани, тавани, кухненски или бар плотове. Масово се използва за настилки в заведения, тераси, алеи, пътеки или орнаменти вписани в цялостно архитектурно решение. Вентилируемата фасада се състои от облицовка, топлоизолация и метална конструкция. Разстояние, което се оставя между топлоизолацията и облицовката, позволява свободна циркулация на въздуха и по този начин сградата „диша“, а не се „запечатва“. Оттук идва и името – вентилируема фасада.  Това движение на въздуха в оставеното пространство осигурява на стената постоянно да е суха, непозволявайки образуване на конденз и влага. Каменната облицовка обикновено е изнесена от 1 до 10 см, но може да достигне и 50 см. Напоследък все повече клиенти търсят нестандартни решения за своето жилище. Облицоват се цели бани с камък /мрамор, гранит, оникс/. Нестандартно решение е и монтаж на таван от камък, но е желателно той да е цял и на по-малки помещения. За различните видове монтаж предпочитана дебелина на камъка е между 1,5-2,0 см. Задължително е импрегнирането на камъка.