3 перфектни решения за отоплението на вашата къща

1
126
Добави коментар
clashbade
clashbade

Изборът е разнообразен днес, защото технологиите в сферата на модерните  отоплителни инсталации се развиват непрекъснато

Каквито и отоплителни инсталации да изберете за своя дом, ако те отговарят на трите основни фактора – икономичност, практичност и ефективност, значи сте направили правилното решение. Когато говорим за осигуряване на топлина във вашата къща, специалистите могат да ви насочат конкретно на кои фактори да обърнете внимание.

В сравнение с жилищата, изискванията са малко по-различни, но предложенията могат да бъдат разнообразни, защото технологиите в тази сфера се развиват непрекъснато.

Ето 3 решения, за които собствениците потвърждават в своите отзиви, че са гаранция за пълноценен комфорт: 

Система с термопомпи

Термопомпените системи могат да ви подсигурят и през зимата, и през лятото. През топлите месеци те прекарват въздуха от хладните, закрити пространства навън, а през студените – процесът е наобратно. Топлината се взима от студените участъци на открито и чрез електрическа система се придвижва вътре в дома.

Видовете термопомпи са въздух-вода, вода-вода и земя-вода, като предпочитани по-често са първите две.

При системата въздух-вода източникът на топлина през зимата и за охлаждане през лятото е въздухът. При опцията със земя, устройството се нарича геотермална термопомпа, тъй като тя черпи топлина именно от земята. Употребяващите външен въздух са популярни заради лесната инсталация и изгодната цена. Термопомпите с използване на енергия от земята обаче се считат за изключително ефективни.

Термопомпените системи, чийто източник на топлина са от реки, кладенци, сондажи или подобни водоеми, разчитат на по-високата температура на водата в сравнение с тази на околната среда през зимата.

Предимствата на термопомпите е, че те движат топлината, вместо да я генерират, което означава, че могат да доставят повече енергия, отколкото изразходват. Това ги превръща в едни от най-удобните алтернативи не само за отопление, но и за охлаждане на цялата постройка.  

Инфрачервени панели

Уредите с инфрачервени панели функционират на принципа на слънчевата енергия – те отдават топлина в помещенията, като около тях се затоплят всички вещи и повърхности.

Печките или панелите могат да бъдат монтирани, както на стената, така и на тавана.

Плюсовете на този вид отопление е, че то е особено ефективно, ако го сравним с друг тип електроуреди. Също така се грижи за вашето здраве, като не предизвиква условия за създаване на алергени или разнасяне на прах.

Прочетете за: 3 неоснователни причини, които ни спират да си наемем фирма за почистване у дома

Дизайнът и съвременният стил са допълнителни екстри, на които ще се радвате във вашия дом.

Климатични системи

Климатиците са още една възможност, която ще удовлетвори нуждите ви през всички сезони от годината. С превключването на режимите за отопление и охлаждане вие може да задавате необходимата температура, а в зависимост от модела, да го правите дори и от дистанция.

Поставянето на няколко уреда в къщата е идеалната стратегия за постигане на приятна среда, при това без да се утежнява прекалено бюджетът за месечните сметки за ток.

Ако все още не сте убедени кое би било подходящото отопление за вашата къща, свържете се с опитния екип на germanov-pipe.bg, за да получите професионална консултация.

Монтаж и поддръжка на отоплителни инсталации от Германов Пайп