Детоксикиращи лепенки за крака по Стара Пекининска рецепта с Джинджифил, + Ai Ye

2
203
Добави коментар
iliana.joana
iliana.joana

Детоксикиращи лепенки за крака по Стара Пекининска рецепта с Джинджифил, + Ai Ye

В резултат от небалансирано хранене, замърсени градски въздух и вода, тютюнопушене и консумация на алкохол, както прием на някои медикаменти и заседнал начин на живот, в телата ни попадат безпрецедентно много токсини – химикали, пестициди и инсектициди, тежки метали, консерванти, оцветители, подобрители… Това претоварва органите и системите и в крайна сметка води до заболявания и проблеми с теглото.

В такива моменти много хора решават, че е време да направят детоксикация. Има ли нужда от това обаче? До колко тялото може само да се справи с вредните вещества и ако се наложи – как можем да му помогнем с детоксикацията, безопасно и без да си навредим? Кои са добрите и лошите начини на детоксикация? Всъщност – какво изобщо са токсините? Токсин може да бъде всякаква вредна субстанция, която поглъщаме или вдишваме.

Има както изкуствено създадени, така и натурално срещащи се в природата токсини. От алкохола и цигарите, до арсен, живак и цианид… Токсините са навсякъде около нас.

Тялото ни бива бомбардирано с токсини ежедневно, но за щастие се справя доста добре с пречистването им… иначе нямаше да изкараме дълго.

Как тялото се пречиства от токсините?

Основния отговорник за борбата с токсините е черния дроб. Той има редица функции – създава, съхранява и контролира нивата на различни протеини и жизненоважни хранителни вещества, а освен това отговаря и за детоксикацията, като пречиства кръвта от токсични или нежелани вещества. Бъбреците също помагат за целта.

И понеже се знае, че черният дроб играе ключова роля в детоксикацията, много „пречистващи“ продукти на пазара твърдят, че му помагат да се изчисти и отърве от нежеланите вещества, които преработва… като че ли е гъба, която ги попива.

Всъщност, това съвсем не е така. Здравият черен дроб е напълно способен сам да се пречисти от токсините, като ги преобразува в молекули, подходящи за изхвърляне от тялото – чрез потта, урината и изпражненията.

Но и с колкото повече токсини заливаме тялото си, толкова по-трудно му става да се справи с тях. А в допълнение на токсините в природа, в днешно време му се налага да се справя и с все повече изкуствени такива – освен вредните навици, които споменах по-горе, с токсини ни пълнят и нездравословната храна, мръсният въздух, некачествана козметика и други фактори от ежедневието…

Как токсините се натрупват в организма?

При нормални условия, токсините се „обезвреждат“ от черния дроб и се отделят ефикасно чрез урината, изпражненията и потта. Когато черният дроб е непрекъснато „бомбардиран“ от постъпващи отвън токсини обаче, органът не успява да се справи с всички вредни химикали и те се озовават обратно в кръвта.

Повечето от тези токсини не са разтворими във вода и за да се предпази от вредното им действие, организмът ги складира в мастната тъкан, чиято роля е да служи като защитен буфер. Освен в мастната тъкан токсините могат да се натрупват в ставите, лимфната течност, под формата на артериална плака, в простатата, панкреаса, дори в мозъка (невротоксини).

С напредване на времето, самите чернодробни клетки започват да складират мазнини и токсини (чернодробна стеаноза). В резултат от мастните отлагания размерите на черния дроб нарастват и функциите на жлезата се нарушават. А когато този ключов за метаболизма на мазнини орган страда, тялото не може да се справя с отделянето на опасни токсини.

Каква е връзката между токсините и наднорменото тегло?

Когато гориш мазнини, мастните клетки отделят в кръвта акумулираните в течение на времето токсини. Попаднали отново в кръвообращението, те увреждат митохондриите – миниатюрните енергийни фабрики на всяка клетка. Сега черният дроб трябва да се справя едновременно с токсините от външната среда и с тези, складирани в мастните депа.

Как да направиш детоксикация по правилния начин? Съвети за детоксикация.

Способни сме да бомбардираме тялото си с токсини, но за щастие можем и да му помогнем да се пречисти по-лесно от тях… Ето няколко съвета за това:

1. Ограничи постъпващите в тялото токсини до минимум

С други думи – най-добрия начин да се справиш с токсините в тялото е като изобщо избегнеш попадането им в него.

Елиминирай изцяло полуфабрикатите и преработените храни като безалкохолни напитки, кренвирши и салами, бургери, пакетирани тестени храни, чипсове, снаксове, солети – те са пълни с вредни подсладители, консерванти, оцветители и подобрители, много от които при разграждането си в тялото отделят токсични вещества. Ограничи рафинираната захар, бялото брашно и тразмазнините. Сведи консумацията на алкохол до минимум, а цигарите направо ги забрави!

Заложи на истиснка, качествена храна – зеленчуци, плодове, ядки, зърнени култури и семена, чисто месо и млечни продукти с доказан произход. Ако имаш възможност, закупи си филтър за вода. Бъди внимателен с кафето, кофеинови напитки, енергийни напитки .

2. Спортувай редовно

Много хора забравят, че кожата също е отделителен орган. Когато спортуваме, се потим. Чрез потта тялото се охлажда, но и изхвърля вредни токсини като пестициди и тежки метали. Можеш да посещаваш и сауна, ако имаш възможност за това. Стига да нямаш сърдечни проблеми.

3. Консумирай храни, които подпомагат детоксикацията

Такива храни са магданоз (прочиства кръвта и освежава дъха), кориандър (свързва се с тежките метали в кръвта), целина, броколи, къдраво зеле (кейл), моркови, червено цвекло, карфиол, зелен чай, чесън, чиа семена, алое вера, морски водорасли (спирулина). Много полезен за черният дроб е приемът на билки като глухарче и пирей. От плодовете се насочи към тези, богати на антиоксиданти: боровинки, арония, къпини, ягоди, малини, лимон.

Можеш да си правиш здравословни домашни смутита с различни комбинации от по горе споменатите плодове и зеленчуци

Понеже детоксикацията е доста обсъждана тема, в резултат на вредното ни ежедневие и понеже интоксикацията обикновено се свързва с покачване на тегло – в интернет могат да се намерят много „детокс диети“, които твърдят, че пречистват тялото и осигуряват бърза загуба на тегло…

Искам да сме наясно, че подобни диети са напълно излишни, а дори и вредни за теб и трябва да ги избягваш!

Защо?

Щом една диета промотира „бързо отслабване“ – първо, тя залага на прекомерно голям калориен дефицит и второ – този, който я предлага, няма ни най-малка представа, че бързото отслабване е вредно за тялото и не трябва да се предлага.

Бързото отслабване в резултат на гладуването е от загуба на течности и запаси от гликоген, не от изгаряне на мазнини. А загубените течности бързо намират обратно място в тялото ти, след като прекратиш диетата.

Освен това, при гладуване тялото се опитва да намери енергия по най-бързия и удобен за него начин, а бърз и достъпен източник на енергия за тялото са мускулите. Така че подобни диети водят и до загуба на чиста, мускулна маса. От своя страна, тъй като е метаболитно активна тъкан и поддържа метаболизма на ниво, със загубата на мускулна маса и метаболизмът се забавя, а така сме още по-предразположени към напълняване.

Не на последно място – гладът изтощава тялото. Енергията пада до минимум, чувстваш се отпуснат, летаргичен и дори депресиран…

Затова, ако искаш да пречистиш тялото си както от излишните мазнини, така и от токсините, които те съдържат – трябва да го направиш по правилния начин. С добре структуриран хранителен режим, редовна физическа активност и избягвайки външни токсични източници.

Още от древни времена източните народи са били запознати с вредата от токсините в организма и създавали специални билкови пластири, които да прочистят организма от токсините и вредните шлаки

Те отделят вътрешната влага и токсините от стъпалото през точките на ходилото, като подпомагат съня, освежават и омекотяват кожата и поддържат здравословното състояние. Невероятният магически ефект на тези лепенки може да бъде видян и почувстван. Те се превърнаха в един от най-популярните и добре познати детоксикиращи и здравословни продукти в цяла Южна Корея и Япония, а сега бързо се разпространяват през Хонг Конг, Тайван, Сингапур, Америка и Европейските държави. Основната съставка на лепенките е натурална бамбукова киселина + Ai Ye или Mugwort (Artemisia Argyi или Artemisia Vulgaris) + екстракт от гроздови семки .. направени по стари китайски рецепти Квинтесенция, която има супер функции на просмукване и разсейване на токсините, нейното действие може да продължи до 8 часа. Използвайки тези лепенки, токсините и отпадъците се отделят от ендокринната жлеза, чревния канал и те имат функцията да облекчават отоци и поддържат съня.

Детоксикиращи лепенки за крака по Стара Пекининска рецепта с Джинджифил, + Ai Ye

Само залепете детоксикиращата лепенка върху вашето стъпало преди лягане, така тя ще ви помогне да разсеете токсините по-лесно. Показано е в професионални материали, че при употреба на лепенката за 2 часа, отпадъците на тялото и токсините започват да се елиминират.

На следващата сутрин ще откриете големи количества от черно и лепкаво отпадъчно масло, течност и токсини които са били абсорбирани от нея. Понякога торбичката на лепенката за крака може да стане в жълтеникаво-кафява, тъмно кафява или черна, поради индивидуалните разлики.

От къде можем да закупим тези лепенки ps Лично изпробвани. Ако за първи път използвате тези лепенки, използвайте почивния си ден, защото може да почувствате отпадналост и умора. Това състояние се дължи на цялостното прочистване на организма. Не се притеснявайте, на следващия ден ще се чувствате като нови, пълни с енергия и добро настроение. Препоръчам ви да извършвате тази процедура поне веднъж месечни и ще забравите за безсънните нощи и болежки :)))

#здравословен-живот

#балансирано-хранене

#аруведа