Как да се грижим за ръцете си през зимата

1
128
Добави коментар
svetla58
svetla58

През 2020-та и 2021-ва година чистите ръце са необходимост, но всичките сапуни и дезинфектанти изтощават и изсушават ръцете ни. Това е причината да отделим специално внимание на ръцете си и да се погрижим за тях.

Как да миете ръцете си.

За да предотвратите изсушаване никога не мийте ръцете си с твърде гореща вода. Също така използвайте течен сапун или твърд сапун, който съдържа овлажняващи съставки. Такива съставки са лавандула, алое и шеа.

Изберете по-щадящ дезинфектант.

Дезинфектантите за ръце са помощник за поддържане на ръцете чисти в движение, но високото им алкохолно съдържание (те трябва да бъдат поне 60 процента алкохол, за да бъдат ефективни) изсушава ръцете до болезненост. Тъй като последната година търсенето на дезинфектанти нарастна, компаниите разработиха по-щадящи формули. Те съдържат успокояващи екстракти от невен, алое или лайка, заедно със смес от етерични масла за по-билков и по-малко стерилен аромат.

Винаги нанасяйте крем след миене на ръце. 

Потърсете крем за ръце, който съдържа серамиди и хиалуронова киселина. Той ще се погрижи ръцете ви да не изсъхват след измиване.

 

Купи крем за ръце CeraVe

Купи крем La Roche-Posay

Купи крем Avene

Купи сапун с лавандула

Купи сапун Erbario Toscano