Ботокс и филъри – какво трябва да знаете за тях

1
201
Добави коментар
Hacktivismo
Hacktivismo

Въпреки популярността на естествените модерни козметични процедури и начините за грижа за кожата против стареене, интересът към ботокса продължава да расте. Той е номер едно, когато става въпрос за минимално инвазивни процедури. Въпросът за използване на филъри също не е маловажен.

Както вероятно вече знаете, ботулиновият токсин действа, като парализира мускулите, като по този начин изглажда бръчките по кожата. Но ако обмисляте ботокс за първи път, вероятно имате много въпроси.

Тук четирима най-добри пластични хирурзи и козметични дерматолози споделят всичко, което трябва да знаете, преди да поискате да си поставите ботокс.

1. Очаквания за цената

„Ако една сделка изглежда прекалено добра, за да е истина, вероятно е така“, казва д-р Дара Лиота. И така, колко очкавате, че ще струва поставянето на ботокс? Това зависи от цената на използвания материал, кой го поставя и къде живеете.

Специалистите препоръчват да се избягват отстъпките. В повечето случаи продуктът се купува от чужбина и не е сигурно какво е качеството.

2. Направете консултация

Независимо дали става въпрос за деня или седмицата, преди планираното поставяне на ботокс, консултирайте се с лекар, препоръчват медицинските специалисти от Po-krasivi.bg. От решаващо значение е вие ​​и вашият лекар да сте на едно и също мнение, така че да имате реалистични очаквания и да сте доволни от резултатите. Консултацията включва обсъждане на евентуални козметични проблеми, възможности за лечение, рискове и ползи. Всички те са от съществено значение за безопасен и ефективен резултат при интервенцията.

3. Не е вярно, че ще имате синини

Съществува погрешното схващане, че ботоксът оставя синини. Въпреки че това винаги е риск, той е доста минимален. Ако се появят синини, много лекари предлагат лазер след ботокса, за да минимизират цвета.

4. Филъри при белези от акне

В поледно време има ефикасни филъри за минимизиране на белези, получени при акне. Те обкновено са с хиалуронова киселина, предлагат равномерно разпределение, което ги прави идеални за запълване на белези от акне.

5. Можете веднага да се върнете на работа след поставяне на ботокс

Освен че осигурява почти мигновени резултати, това, което прави ботокса толкова предпочитан, е, че не се налага престой у дома или в болница след процедурата. Въпреки че може да изпитате известно неудобство и малко изтръпване, можете да се върнете на работа или да продължите деня си веднага след интервенцията.

6. Какво не може да се прави след поставяне на ботокс?

Може да не се нуждаете от време за възстановяване, но има някои ограничения за това какво можете да правите веднага след като приключи процедурата по поставяне на ботокс. Трябва да се избегне движението на ботокса или изместването му от зоната, където е бил приложен. Това включва изпълнение на тежко кардио, масажи, сауна или парна баня във фитнеса.

Що се отнася до вашата рутинна грижа за кожата, избягвайте да използвате продукти на базата на ретинол в продължение на 24 до 48 след инжектирането на ботокс, препоръчват медицинските специалисти от Po-krasivi.bg. Можете обаче да носите обичайния си грим.

7. Коя е най-добрата възраст за поставяне на ботокс?

Няма правилна или грешна възраст за поставяне на ботокс. Това е решение, което в крайна сметка зависи от вас и от това дали искате да подобрите определена черта или да сведете до минимум признаците на стареене.

Ако сте изключително емоционални и сте предразположени към образуване на фини линии, превантивният невромодулатор може да е по-добрият избор. Има марки, които осигуряват малко повече движение и „по-малко сковаване“ на лицето на тези пациенти. В повечето случаи всеки преценява за себе си дали има нужда от поставяне на ботокс. По отношение на филърите, въпросът стои по същия начин. Това е индивидуален избор.

Факт е, че трябва да се използва разумно и под наблюдението на медицинско лице.