ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ осигури спешен ремонт на системата за подаване на кислород на общинската болница в Гълъбово

1
127
Добави коментар
NoviniteBG
NoviniteBG

ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ осигури спешен ремонт на системата за подаване на кислород на общинската болница в Гълъбово

Извършените подобрения подобряват възможностите на лечебното заведение в битката срещу COVID-19

3E news

19-02-2021 10:03:01

Източник: ТЕЦ Контур Глобал Марица Изток 3

ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“  осигури спешен ремонт на системата за подаване на кислород за пациентите в общинската болница в град Гълъбово. Дарението е на стойност над 55 000 лева и е от критична важност за отделението, в което се лекуват заболели от COVID-19.

Наличната в лечебното заведение кислородна система имаше нужда от спешно осъвременяване, за да се гарантира надеждното й функциониране, предвид очакванията третата вълна на коронавируса да достигне пик в следващия месец. Към момента COVID-19 отделението в гълъбовската болница разполага с 20 легла.

„Ремонтът в общинската болница не беше просто проект, който се нуждае от субсидиране. Сигурната работа на системата за подаване на кислород е определяща за възстановяването и живота на  хората, които преминават по-тежко през COVID-19. Недопустимо е подобен проблем в такъв момент да остане нерешен. Щастливи сме, че имахме възможност да подадем ръка“, сподели Надя Синигерска – Бохорова, Мениджър „Корпоративна социална отговорност и устойчиво развитие“ в „КонтурГлобал Марица Изток 3“.

ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ вече направи две дарения за общинската болница в Гълъбово. Беше доставена изключително необходима медицинска апаратура и консумативи за лечението на COVID-19 – мултипараметрични монитори за интензивна грижа и реанимация на пациенти, мобилен рентген за графии на бял дроб, предпазни средства, дезинфектанти, бързи тестове.

През пролетта на 2020 г. ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ подкрепи и кампанията на фонд „Обединени срещу COVID-19” със 100 000 лева. Част от събраните от Фонда над 1 милион лева бяха разпределени в подкрепа на общински болници и медицински центрове и в област Стара Загора. Създадено като работническа болница през 1966 г., лечебното заведение в град Гълъбово ежегодно обслужва  повече от 3 300 души в центъра на енергийния комплекс „Марица Изток“.

 „КонтурГлобал Марица Изток 3“ се нарежда сред големите работодатели и активни дарители в района на Стара Загора и Гълъбово, където е разположена топлоелектрическата й централа. През последните години компанията е отделила над 4 милиона лева за проекти в полза на обществото. Основната част от средствата се насочват за помощ на местните общности.  

„КонтурГлобал Марица Изток 3“ притежава и управлява първата топлоелектрическа централа  на лигнитни въглища в Югоизточна Европа, която работи в пълно съответствие с най-високите европейски стандарти за безопасност на труда и опазване на околната среда.  Централата произвежда 10% от електроенергията в България, използвайки местни енергийни източници и така допринася за гарантиране на енергийната сигурност и независимост на страната. Над 1,4 милиарда лева са инвестирани за гарантиране надеждната работа на централата и в мерки за опазване на околната среда. Акционери са международната енергийна компания ContourGlobal (73%) и Националната електрическа компания (27%).

ТЕЦ Контур Глобал Марица Изток 3

Гълъбово

болница

дарение

кислородна система

По статията работи: