Открий най-близкия Pantone с Color Match Card

1
114
Добави коментар
maznio007
maznio007

Pantone Color Match Card е картонена карта, която се използва, за да откриете най-близките цветове по Pantone от различни цветни повърхности с помощта камерата на телефона си. Реално картата служи като еталон за калибрация на камерата на телефона. Работи само с одобрени от Pantone модели мобилни устройства на различни производители.

 

 

Необходими са ви телефон (от одобрен списък), картата Pantone Color Match и инсталиран платен или безплатен Pantone Connect. След измерването софтуерът ще ви предложи съвпадение на най-близките цветове от следните цветни системи на Pantone: PMS, FHI, CMYK, Skintone. Картата е с размер на кредитна карта и е интелигентно решение, което ще помогне в работата ви с цветове. Вижте как се използва тук:

 

 

Не се препоръчва използването на картата при цветове, които отразяват светлина, което я прави трудно приложима при металици, неони, пастели и др. Въпреки това тя може да намери широко приложение за ориентир в работата на дизайнери, предпечатари и др, особено в „полеви“ условия. Може да се сложи в портфейл, преносима е и може да се използва от много хора или цели екипи на най-различни места. Имайте предвид, че комбинацията от карта, телефон и софтуер не могат да заместят използването на прецизни устройства като спектрофотометрите.

Повече информация за Pantone Color Match Card и списък със съвместимите телефони вижте тук.