Какво трябва да знаете преди първото си пътуване до Малдивите

1
180
Добави коментар
maskk
maskk

Снимка: Thinkstock/ Guliver

Почивка на Малдивите? Вероятно ви звучи твърде скъпо и недостъпно, но това не е така. Пътуването до мечтаната ви дестинация всъщност е напълно достижима цел.

Цените на екзотичните почивки на Малдивите са достатъчно изгодни, благодарение на специалните хотелски оферти, евтините полети и добрата работа на туроператорите. Затова ако мечтаете от дълго време да видите романтичните островчета, палмите и кораловите рифове, сега е моментът да се поглезите с вълнуваща ваканция.

За да ви подготвим за първото ви пътуване до Малдивите, ще ви предложим няколко съвета:

1. Планирайте предварително разходите си

Това ще ви даде спокойствие да се насладите на всички вълнуващи преживявания, без непрекъснато да пресмятате дали можете да си ги позволите. Не забравяйте обаче, че това е вашата мечтана почивка и е хубаво да не пестите прекалено от всичко.

2. Обличайте се подходящо и се съобразявайте с местните нрави

Следвайте дрескода на острова и се обличайте според местните изисквания. Жените трябва да покрият раменете си и да избягват разголените дрехи. Слънчевите бани топлес са забранени, но в самия курорт можете да се обличате, както искате.

В по-изисканите ресторанти има дрескод, с който ще трябва да се съобразите. Дамите могат да носят и ежедневна рокля, но мъжете със сигурност ще трябва да си вземат риза и дълъг панталон.

Също така, е добре да предвидите дрехи за по-дъждовно време. Така ще можете да разглеждате забележителностите при всякакви метеорологични условия.

3. Пазете околната среда

Местните жители се грижат за околната среда и консумират разумно вода и енергия. Последвайте примера им и пазете чистотата на острова.

4. Купете си добра подводна камера

Ако обичате да се гмуркате, си осигурете добра подводна камера, с която да заснемете очарователния подводен свят. Гарантирано ще направите фантастични кадри, с които после много ще се гордеете. Такова богатство се вижда веднъж в живота.

5. Алкохол се пие само в самия курорт

На Малдивите има строги правила, които допринасят за очарованието на островната държава. Туристите нямат право да внасят алкохол, нито да го консумират извън самия курорт. На екскурзионните лодки обаче имат право да ви предложат питие.

И за да ви бъдем максимално полезни, ще ви запознаем с едно страхотно предложение на „Екзотик Холидей“. Можете да посетите Малдивите за Великден и Майските празници с престой от 10 дни и 7 нощувки от 29.04. до 8.05.21 г. на цени от 1399 евро. Осигурен е чартърен полет от летище София. В пакетната цена влизат всички летищни такси и трансфери, медицинска застраховка и антигенен тест, ако се изисква при завръщането ви в България, нощувките и посрещане от представители на туроператора. Няма изисквания за имунизации.

Можете да се включите в допълнителни екскурзии на острова и да разгледате забележителностите. Ако предпочитате да релаксирате на плажа, ще бъдете очаровани от гальовния пясък и топлите води на океана. Всички почитатели на водните спортове имат безброй възможности за забавления, а желаещите да се гмуркат, могат да видят един фантастичен подводен свят.

Посрещнете майските празници в екзотична атмосфера, много слънце и уникално красива гледка. Подарете си почивка на Малдивите, която сме сигурни, че няма да забравите дълго време.