Пътуване до Занзибар: Райският остров на подправките

1
242
Добави коментар
maskk
maskk

Почивката в Занзибар не е просто почивка до тропически остров, а уникална комбинация от екзотични забавления, идилични плажове, вкусна храна и богата история на търговията с подправки.

Занзибар е много повече от красиви плажове, тюркоазени води на Индийския океан и зашеметяващи луксозни хижи. Под идиличната му повърхност се крие бурно минало и богата история. Някога много отдавна тук подправките са стрували повече от златото, а днес островният рай е новоизгряваща дестинация за храна.

Ако изберете Занзибар за следващата си почивка, ще можете да се насладите на завладяващи екскурзии, да опознаете света на подправките, да напазарувате от стилни бутици и атрактивни пазари с ръчно изработени сребърни бижута, кожени изделия, дрехи и чанти. А далеч от суматохата в град Занзибар, ще можете да разпуснете на едни от най-добрите плажове в света, да се гмуркате в едни от най-чистите води, да видите костенурки и делфини, да запазите прекрасни спомени от круиз по залез.

Отвъд мангровите и кокосовите гори приливните лагуни разкриват зашеметяващи коралови рифове, а под вълните можете да видите невероятен подводен свят. Ако обичате да се гмуркате, ще имате възможност да плувате с китови акули и да бъдете заобиколени от невероятни видове риби.

Ако искате да видите всичко това с очите си, „Екзотик холидей“ има страхотно предложение за вълнуваща почивка в Занзибар с директен чартърен полет от 02.04. до 11.04.21 г. Програмата предвижда достатъчно време да релаксирате на белите пясъчни плажове, да опознаете подводния свят на Индийския океан и да се отдадете на водни спортове. Можете да комбинирате всичко това с вълнуващи екскурзии до най-интересните забележителности и да се запознаете с бурната история на острова.

Всеки ден са планирани интересни мероприятия, които организират времето ви по най-добрия начин, за да се възползвате от всички възможности за релакс, забавления и силни емоции. Ще можете да обиколите емблематичния Стоун Таун, да се докоснете до историческото наследство на местното население, да пазарувате от пазар, датиращ от 1904 г., да разгледате английската църква, построена през далечната 1873 г. Но това, което ще ви остави без думи, е Султанския дворец, построен през 1890 г. За вълнуващите ви спомени ще допринесе и разходката до Затворническия остров, където ще видите огромни костенурки.

Ако изберете тази програма, ще можете да посетите и парка Джозани, където живеят едни от най-застрашените популации на червените маймуни колобуси. Те обичат да позират и са приятелски настроение, така че ще можете да се запознаете с тях отблизо.

Както споменахме, Занзибар е известен със своите подправки, затова е превидена допълнителна екскурзия до плантациите, където се отглеждат. Ще разберете много за тяхното отглеждане и използване в местната кухня. Разбира се, ще можете да си купите от пресните билки и то на преференциални цени.

Възползвайте се от изгодното предложение на „Екзотик Холидей“ и си подарете ваканцията на мечтите си. Можете да избирате от хотели с топ локация на специални цени, да планирате времето си според личните си предпочитания и интереси в безопасна и добронамерена среда.

Свържете се с „Екзотик Холидей“ още сега и се поглезете с най-вълнуващата си априлска ваканция. Определено няма да съжалявате!