Барса е фаворитът на Bwin в реванша срещу ПСЖ

2
156
Добави коментар
eftimma
eftimma

Настоящата седмица ще ни предложи нова доза супер мачове с марка Шампионска лига, а от BWIN България са приготвили страхотни коефициенти за двубоите реванши от 1/8-финалите на турнира. Големият сблъсък в тази фаза със сигурност е ПСЖ – Барса. Там победата за гостите е оценена с 2.85, което рядко се случва в мачовете на „блаугранас“.

Във вторник Борусия Дортмунд посреща Севиля в опит да запази крехката си преднина от първия мач, който завърши 3:2. Ювентус пък има шанс да поправи изненадващата си грешка срещу Порто. В първия мач, италианците загубиха с 2:1.

В сряда пък два от най-големите отбори в Европа ще трябва да спасяват своя сезон. Ливърпул ще защитава преднината си от два гола срещу немския Райсенбалшпорт Лайпциг. Барселона пък има тежката задача да преодолее три гола дефицит срещу ПСЖ.

Барса напипа точната форма

Каталунците се класираха за финала на „Купата на краля“ и скъсиха огромната разлика до върха в Ла лига. Само преди месец, отборът изоставаше на 10 точки от Атлетико Мадрид, но сега разликата вече е само три точки (след равенството в мадридското дерби между Реал и Атлетико). Лео Меси показва познатата си форма и вече е лидер в голмайсторската листа на испанското първенство, след като успя да забие цели 19 попадения в само 24 мача. След ужасяващата загуба от ПСЖ с 4:1, „блаугранас“ записа 5 поредни мача без загуба и 4 поредни победи, включително забележителния реванш срещу Севиля за Купата. Барса загуби с 2:0 първия мач, но с класическа победа в реванша успя да си осигури участие във финала.

В последните две издания на Шампионската лига, Барселона бе жертва на страхотни обрати, срещу Рома и Ливърпул, но пък преди това сътвори едно от големите чудеса във футбола, при това точно срещу ПСЖ. Преди точно 3 години французите унижиха с 4:0 Барса на „Ноу камп“, но на реванша във френската столица Лео Меси и компания реализираха 6 гола за да се класират напред в следващия рунд. Тогава Неймар бе човекът, който разпали искрата. Настоящия лидер на ПСЖ се разписа в 88-ата минута, след което реализира и дузпа в 93-тата. Буквално в последната минута на мача Серхи Роберто отбеляза решителното попадение, след асистенция на бразилския магьосник.

ПСЖ продължава битката за титлата

Парижани записаха един от най-успешните си сезони през миналата година. Първо бяха обявени за шампион на Франция, където по това време вече водеха убедително (Лига 1 не бе завършена, след като мачовете бяха спрени заради бурното настъпване на коронавируса през месец март), а след това стигнаха до финала в Шампионската лига. Там французите преклониха глава пред отбора на Байерн Мюнхен. Арабските собственици мечтаят за титла в „турнира на богатите“ и Маурисио Почетино бе назначен за да постигне именно тази цел. Шампионите обаче изпитват неочаквани затруднения на домашната сцена, където отборът на Лил е изненадващ лидер с две точки над ПСЖ. „Синьо-червените“ изтърваха лидерската позиция преди две седмици, когато отстъпиха на Монако с 2:0. Ако изключим този мач, формата на парижани е изумителна. Те спечелиха 9 0т последните си 10 мача, като допуснаха едва 4 гола в собствената си врата. Ако смятате, че тази серия ще продължи и срещу Барса, може да заложите „ПСЖ или равенство“ на коефициент 1.40 в BWIN.

Прогнозата за мача на 7Спорт

„Ние смятаме, че Барса е в достатъчно добра форма за да спечели този двубой. Шансовете за продължаване в следващата фаза не изглеждат особено големи, но пък страхотния коефициент на BWIN за 2-ка си струва да бъде оползотворен. Почетино вероятно ще затвори своя отбор и изобщо няма да гони победата. Основната цел ще бъде опазването на преднината от първия двубой, което дава отлични предпоставки за краен успех на гостите.“