Пътна помощ – подаване на ток

1
130
Добави коментар
tedi0526
tedi0526

Пътна помощ София предоставя набор от услуги за автомобилисти, които имат проблеми с електрическата система на автомобила си.

Нека разгледаме компонентите на автомобилната електротехника, за да разберем какъв вид неизправности могат да възникнат, така че да се изисква услугата „Пътна помощ на пътя – подавен на ток“:

Основните компоненти на автомобилната електротехника са както следва:

1) Акумулатора;

2) Генератор, захранващ акумулатора на автомобила и всички останали потребители;

3) Електрическо окабеляване на автомобила;

4) Реле и предпазител

Нека разгледаме всяка от тези групи за възможни неизправности, нека започнем с батерията:

Акумулаторът на автомобила служи като спомагателен източник

Пътна помощ на пътя, доставяща електрически вериги през периода, когато двигателят не работи, той служи и като източник на енергия за стартера, така че той, от своя страна стартира двигателя. Акумулатора има собствен ресурс, като правило е 2-3 години, след което капацитетът му спада и  престава да доставя необходимия стартов ток, което може да доведе до необходимостта да се обадите за пътна помощ за стартиране на двигателя.

Също така е често срещана ситуация, когато собственикът на автомобила е забравил да изключи някои електрически съоръжения в автомобила (например фарове, задни светлини, магнетофон, други устройства), в резултат на което акумулатора се разрежда преждевременно и акумулаторът на автомобила трябва да се презареди, за да стартира двигателя, в този случай можете да използвате услугата на пътна помощ.

Автомобилен генератор – възможни неизправности, изискващи сервиз Пътна помощ.

Автомобилният генератор (проектиран да доставя електрическа енергия до всички консуматори и да зарежда акумулатора), както и всяко друго устройство, има собствен ресурс.

В резултат от повреда на автомобилния генератор, като резултатът е прекратяването на зареждането на акумулатора и прекъсването на подаването на генератор на електрически ток в електрическата верига на автомобила. След като акумулатора се изтощи, като правило двигателят на автомобила спира.

Първо, подаването на гориво към електрическите помпи спира, и второ, системата за запалване спира да работи

Електрическо окабеляване

Електрическото окабеляване също може да ви направи изненади, поради масата, от метеорологични условия, висока влажност, до вредители, които го гризат, повреда на електрическите кабели може да доведе до най-сериозни неизправности, до проблеми със стартирането на двигателя. Фирмите, които предлагат пътна помощ  имат дългогодишен опит в отстраняването на подобни и други проблеми в рамките на услугата репатрак.

Реле и кутия с предпазители

Един от често срещаните проблеми на шофьорите на пътя са проблемите с предпазителите и релетата. Предпазителите предпазват електрическите вериги на автомобила от внезапни импулси на електрически ток, може да има много причини предпазителят да изгори, от неправилна работа на определени устройства в автомобила до неправилно избран предпазител.