Елате на приключение в Мароко: от имперските градове до величествената Сахара

1
239
Добави коментар
maskk
maskk

Мароко е привлекателна дестинация за всеки пътешественик, който обича тюркоазените води на океана и спокойствието на пустинята. Планините от подправки, ароматът на които се носи във въздуха, карат туристите да се влюбят в местната кухня.

Няма как да останете безпристрастни, когато се докоснете до магията на Мароко. Гостоприемното местно население, история, простираща се хилядолетия назад, живописни градове и котетни магазинчета, пейзажи, спиращи дъха и безкрайни пясъчни дюни привличат туристи от цял свят.

Ако мечтаете за всичко това, можете да се възползвате от програма та „Екзотик Холидей“ от 01.05. до 08.05.21г. Очаква ви истинско приключение из историята на Мароко, което няма да забравите никога – един толкова различен свят, който ще ви очарова с цветовете, звуците и ароматите си.

Осигурен е директен чартърен полет от летище София до Маракеш. След трансфера и настаняването в хотела ще имате достатъчно време за почивка, след което можете да посетите емблематичния площад „Джема ел Фна“ по залез слънце. Площадът е сред най-интересните атракции в града, където можете да видите заклинателни със змии, да чуете невероятни истории и да видите как художниците рисуват с къна.

На втория ден от екскурзията ви в Мароко е предвидена туристическа обиколка на Маракеш, по време на която ще се докоснете до най-големите забележителности на града. Ще видите Градините на Маневра, изобилсващи от маслинови дръвчета, андалусийските градини, наричани още Парк на Лайла Хасна, най-голямата джамия в Маракеш, Двореца Байя, суковете, препълнени с ръчно изработени стоки, площад „Джема ел Фна“. Можете да разгледате атракциите на площада и след 1 час обиколката продължава по кокетните улички на Медината.

Ако харесвате естествените продукти, ще можете да си закупите билки, масла и натурална козметика от автентичната берберска аптека. Екскурзията продължава към градината на Жак Мажорел, където преди повече от 100 години френският художник засажда палми и я обогатява постепенно с растения от всички континенти. Ще останете възхитени от многообразието на растителния свят и приятната и спокойна атмосфера. Вечерта можете да завършите със спектакъла „Фантазия“, докато вечеряте в типична берберска палатка.

За третия ден от почивката ви в Мароко с „Екзотик Холидей“ е предвидено истинско приключение в малкия марокански град Уарзазат – оазис с цвят на карамел, разположен на фона на ясно синьо африканско небе. Ще се докоснете и до древното селище Айт Бен Хадду – обект на световното и културно наследство на ЮНЕСКО. Ще посетите Музея на киното в Уарзазат, след което ще бъдете настанени в хотел.

През четвъртия ден от екзотичното си пътешествие ще видите пролома Тодра, живописния оазис Ел Джордж, величествените Каньони и емблематични град Ерфуд, наричан още „Портата на пустинята“. След това ще се отправите на вълнуващо пътешествие през най-големите дюни на Сахара, за да прекарате една незабравима нощ в лагера на пустинята.

Петият ден от екзотичната ви ваканция в Мароко с „Екзотик Холидей“ ще започне с разходка с камили на изрев слънце през едни от най-красивите дюни на Сахара. Ще можете да се включите в обиколка с джипове през пустинята, да се срещнете с фамилия номади, които живеят далече от цивилизацията, да видите мините, които в миналото са били богати на различни ценни минерали.

На шестия ден групата продължава към Фес, като междувременно ще видите фабрика за фосили в Ерфуд и ще направите почивка в Ифран – красив ски курорт, където се намира Националният парк.

Седмият ден е посветен на Казабланка – търговската столица на Мароко, на път за която ще видите още Мекнес – бивша имперска столица и столицата Рабат. На осмия ден ще продължите с обиколката на Казабланка, след което ще се отправите обратно към Маракеш.