Има ли машинно пране на килими в София

1
254
Добави коментар
georg4610
georg4610

Имате килими за пране? Пробвали сте обикновените фирми с прахосмукачки? Търсите професионално машинно пране? Тогава очевидно търсите TeamClean.bg, акредитирана услуга за пране на всякакви килими в София, без ограничение в кварталите.

С какво се отличава машинното пране от другите методи

В последните години нашумя една нова услуга наречена „машинно пране”, която изцяло измества другите начини на почистване на подови настилки. Тази процедура снема нуждата от човешка намеса и е изцяло автоматизирана – от начало до край.

Толкова е ефикасна, че една известна фирма като Team Clean, изпира по 240 квадратни метра килими на час или 350 килима за 8 часа. Освен много по-ефикасен, този метод е и значително по точен, като допустимостта за грешки и неточности е едва 0,3 % – което е невероятна точност на процеса.

Обикновените методи за пране на килими

Старият метод, съвсем традиционният и този, с които всички сме запознати до болка, е този с прането в домашни условия. В апартамент е почти нечувани, но едва ли няма примери за това – а по селските райони, макар и да има пространство, пак не е лесна работа.

Килима тежи, има голяма квадратура за пране и отнема доста енергия, време и ресурси, за да се почисти правилно. Най-често се използват ръчни четки, метли и четки с дълги дръжки, търкане, доста веро или перилен препарат, а тази комбинация не винаги е успешна.

Водата рядко е топла, а трябва да бъде, особено ако има налични застарели петна, които се нуждаят от специфично третиране. Да не говорим за съхненето или първоначалното тупане, а и този процес използва доста вода, което едва ли се отразява добре на сметките в края на месеца.

Всичко това, в комбинация от тежкият труд и дългото съхнене, означава, че вие трябва да инвестирате много повече отколкото би ви струвало ако бяхте използвали професионална фирма за пране.

Новите методи за пране на килими

Най-новият метод за пране на килими, вече изцяло наличен и в столицата, използва изцяло автоматизирани процедури, които снемат човешката грешка. Килима се полага на конвейер, който го поддържа през цялото време, а това му позволява да бъде третирам под всички ъгли, включително отдолу, където се събира изключително много мръсотия.

Точно там и отслабва самият килим, което може да доведе до разпадане и „оплешивяване”. Ролята на машинното пране е цялостно, пълно и равномерно третиране на всички части на килима, без да се пропускат сегменти.

По този начин, вие като клиент на TeamClean.bg, получавате напълно изпран килим, който не само е върнал състоянието си като, че ли нов, но и изцяло дезинфекциран и ароматизиран.

След изтупване с виброва функция на масата, килима се минава с четки, които разрошват космите на килима, за да се достигне до наистина наслоените депозити мръсотия. После килима се изпира със силни струи вода, препарати, омекотители и механични четки, които раздробяват всякакви парчета прах, кал или други видове наслоявания.

Услугата се завършва с пълното изсушаване на собствеността ви центрофуга, след което се полага в топла стая, ароматизира се, пакетира се и се доставя до избран от вас адрес.

Цялото това удоволствие може да усетите за доста скромна сума, с гаранция за сигурност при прането на дори чувствителни килими.