Рециклиране и ремонт на дизелови дюзи – разлика

1
305
Добави коментар
tedi0526
tedi0526

Разлика между рециклиране и ремонт на дизелови дюзи

Разлика между рециклиране и ремонт на дизелови дюзи са две съвсем различни услуги .

Разлика е както в качеството на ремонт и рециклиране така и в цената , но с това често се спекулира . В момента на доста места може да видите как се предлагат рециклирани инжектори с видимо стари части по тях. Това може да се види с просто око от човек, който няма представа какво е дизелова дюза. Новите авточасти са нови и се забелязват. Това че получавате изчистен инжектор по никакъв начин не означава че сте заплатили правилната сума. С това се злоупотребява от доста фирми в България дори такива смятащи се за оторизирани на дадена марка като Бош и Делфи !

Рециклирането означава използването само на нови части като се запазва само корпуса на дюзата .

Ние предлагаме частично и пълно рециклиране с гаранция за вложените части като използваме само оригинални такива без компромиси. Работим с водещи производители за марките : Bosch , Delphi ,Denso , Siemens ,VDO ,Lucas , Motorpal и Continental. Можете да ни се доверите за качествен ремонт в рамките на деня или за следващият работен. Рециклиране на дизелови дюзи Предлагаме отстъпки за нови клиенти и автосервизи! Моля свържете се с нас за повече информация.

Рециклиране и ремонт разлики

Ето така изглежда нов разпръсквач ! Обърнете внимание когато поръчвате авточасти по интернет с описание, че са рециклирани. Изисквайте с авточастите да имате тест протокол от стенд и в коя фирма или Дизел Център са рециклирани.

Новите части се забелязват видимо от пръв поглед. Моля обърнете внимание на разпръсквачите.Стандартът за измерване на тази смазка се нарича тест с висока честота на въртене , който измерва размера на износване между две метални повърхности, смазани с горивото. Колкото по-малко смазване горивото осигурява, толкова по-голям е белегът от износване. Максималният допустим белег на износване е 520 микрона. Много дистрибутори на гориво добавят допълнителни гориво подобрители на горивото, за да ограничат преждевременното износване. Въпреки че смазката на горивото е важен фактор при определянето на характеристиките на износване тя не е единствената причина за прекомерно износване. Другата потенциална причина за преждевременна повреда на инжектора (поради износване) е причинена от абразия. Всички горива съдържат малки количества примеси – дори и най-качествените дизелови горива.

Някои от тези примеси включват много малки частици (с размер няколко микрона), които могат да преминат през най-тесните филтри на превозното средство. Ако горивото съдържа голямо количество от тези малки, неразтворими частици, с течение на времето те могат да повредят инжекторите. В екстремни случаи тази абразия може значително да промени модела на впръскване с гориво, което води до понижена производителност на двигателя. В тежки случаи може дори да доведе до проблем в инжектора. Добрите практики от страна на доставчика на гориво и доброто филтриране на горивото могат да намалят щетите, причинени от тази абразия. Наслагвания : За по-голямо износване е важно да се има предвид, когато се обсъжда причината за проблем на инжектора. Основната причина за проблем на инжектора днес се дължи на прекомерното натрупване на отлагания. Съществуват два основни вида депозити: външни инжекторни отлагания и вътрешни инжекторни депа.

Ние сме оторизиран дизелов сервиз за тест, проверка, ремонт, продажба и рециклиране на дизелови помпи и дюзи. Разполагаме с най-новата, най-иновативната техническа база и лаборатория! Поддържаме всички производители на горивни системи като Bosch, Delphi, Denso, Siemens и Lucas diesel. Ние ще помогнем при всякакъв проблем с горивната комън рейл система на: леки , лекотоварни, тежкотоварни,автобуси и Микробуси.

Ремонт На Инжектори На Дизелови Двигатели Със Собствени Ръце

Други ремонти не съм правил, което си обяснявам със сравнително малкия пробег на автомобила. Без въвеждането на калибриращ код не може да се гарантира правилна работа на мотора , а също така е нормално занижена мощност . Проверката и търсенето на неизправности при дизеловата помпа с високо налягане може да се извърши единствено на специализиран стенд – устройство, което позволява да се имитира работата на ГНП помпата в работен диапазон. BOSCH са разработили собствени стендове за техните инжектори, а DELPHI, DENSO и VDO оторизират проверката и калибрацията да се извършват на стенд HARTRIDGE. Важно е след изваждането да се подмени притягащата се към нея гайка, да се почисти в ултразвукова вана и да се стендова за да е сигурно че не се налага ремонт на същата дюза. След наблюдаваните резултати, специалист преценява дали има нужда от смяна на разпръсквач или друг детайл от проверяваната дюза. Монтирайте нови части, ако забележите прекомерен пушек, нестабилна работа на двигателя или рязко увеличаване на оборотите. Сервизът работи с марки, като Bosch и Siemens и други водещи в областта фирми, чиито нови части предлагат.

Експертите от фирмата Бош съветват да не пренебрегвате необходимостта при монтажа да смените болтовете и уплътнението на дюзата с нови. Оказва се, че каналът за изход на гориво е блокиран, налягането ще започне отново да расте и процесът ще се повтаря. Освен това в специализирания сервиз, можете да разчитате и на рециклиране на частите, което се прави отново по технология на производителя, което е гаранция за качество и освен това намалява цената на на новите части. Работим само с оригинални части на фирмата Bosch . Ние сме горди, че можем да предложим на нашите клиенти ремонт по технология на производителя.Качествен ремонт на дюзи инжектори DELPHI с оригинални резервни части на ниски цени. Оторизираният тест, може да покаже точно кои части са годни и кои не, благодарение, както на технологичната база, така и на точната съпоставка, между указаните допустими изменения на частите, зададени от производителя и моментното им състояние. Основната задача е да не се повреди резбите в главата на двигателя. Запушените инжектори предизвикват тотална щета в двигателя. Това се получава при изпускане на дихтунгата, която уплътнява дюзата към главата на двигателя. Ако няма натиск, няма да е излишно да проверите регулатора на ниско налягане, който е монтиран на алуминиевия корпус и изглежда като болт с топка в главата.

Ако това е така и става дума за рязко повишаване на разходите на гориво, вредните емисии и странно прекъсване по време на ускорение, придружено с тресене при ниски обороти, то може би става дума за замърсени дюзи. След ремонт на инжекторите, за всеки от тях се генерира нов калибриращ IMA код който се въвежда в моторният компютър на автомобила като по този начин се осигурява правилната работа на отремонтираните дюзи . Когато не е въведен правилен IMA калибриращ код живота на дюзите се намалява драстично ! В резултат на това иглата на дюзата вече не може да се задържи на двигателя, но когато се тества, частиците от отломки ще забранят пулверизатора и т.н.Ако преди този тест е инсталиран нов пулверизатор, тогава е необходимо да се прегледа отново инжектора, има голяма вероятност за редовна подмяна на пулверизатора. Преди всичко, след като сте извадили инжектора, трябва да го диагностицирате. Шайба може да има различна дебелина, която определя степента на пружинното налягане върху иглата. С непрекъснатите подобрения върху Комън Рейл системите, Delphi Diesel разширява пазарното си покритие за първично вграждане и вече е предпочитан доставчик за най-големите производители. Работата на екипа, е да ви предложи качествен ремонт на дюзи или смяна на частите с оригинални, ако се касае за такива случаи.