Предимствата на черното спално бельо

1
168
Добави коментар
emomarina
emomarina

Author pavel Reading 4 min Published by March 12, 2021

            Макар че не е най-популярният цвят за спално бельо, черното има своите предимства. Това е един от най-фино наличните и секси цветове, което означава, че хората, които избират най-тъмните от тъмните нецветни цветове, обикновено са авантюристи, които обичат да мислят различно и да изразят себе си по екстравагантен начин. В същото време черното е цветът на много тъмна нощ, така че всъщност може да Ви помогне да заспите. И все пак мнозина откриват, че събуждането, заобиколено от твърде много тъмнина, може да има обратен ефект и да затрудни ставането и активността сутрин. Ако сте сутрешен човек и не чувствате, че това ще Ви  навреди, черното може да създаде чудесен фон, съответстващ на всеки цветен декор.

Помислете за това класическото черно като цвят за спално бельо колко възможности за декориране Ви дава и на леглото и на стаята. Предполагам по-интригуващи са шарените спални комплекти, имат огромно изобилие от фигури, картини, цветя, но те ограничават възможностите Ви за декориране на стаята. Ако чаршафите са като дъгата, можете ли да експериментирате с цвят на стени, завеси, дори и с декоративни възглавници. Не, защото тогава ще стане сблъсък между цветове.

При избора на спално бельо придържайте се към простото: земни или неутрални тонове, които не са прекалено украсени.  Това ще Ви помогне да отворите повече възможности за останалата част от спалнята. Друг съвет е да не избирате спално бельо с акценти на шарени цветя, защото не се считат за благоприятни за добър нощен сън. Но имам добра новина. Все пак можете да включите любимия си ярък цвят в спалното си бельо по фин начин. Например, да изберете неутрални цветни калъфки за възглавници и чаршафи, като използвате един лист с акцент най-отгоре на едно- единствено място. Така хем ще разнообразите цвета, които сте избрали, ще сте включили любимия си цветен мотив, но това няма да пречи на спокойствието и съня Ви. Но въпреки това се уверете, че нищо във Вашето пространство не се сблъсква с цвета на акцента, който използвате. Вместо това намерете малки начини да внесете един и същи оттенък и в други части на пространството – декоративна възглавница, снимка в рамка с този забележим цвят или дори гоблен, който включва подобен нюанс в цялостния дизайн.

Вземане на окончателното решение, когато започнете да избирате цветове за спалните си и декора, намерете вдъхновение. То може да е колата, която минава покрай Вас, картината в офиса Ви, детската площадка, покрай която преминавате всеки ден. Всичко в ежедневието ни може да е източник на Вашите дизайнерски решения.

Готови ли сте, съставете план за покупките си. Добра идея е да вземете лист хартия и да изброите цветове, които Ви допадат, а след това да мислите как да ги съчетаете по най-добрия начин. Така ще избегнете противоречиви съчетания. Друг вариант е да използвате програми и многообразието на интернет. Така можете да добиете цялостен вид като дори оцветите стените си, сменяте различни покривни на леглото и всички други акценти, които Ви дойдат на ум. Но ако сте спонтанен човек, не вземайте прибързани решения. В крайна сметка Вашата спалня е кътчето Ви за бягство от сивото ежедневие и нека Ви харесва и удовлетворява.

Помислете за следните неща при изборът на долно спално бельо: помислете дали да изберете ярките цветове като акценти, а не като основи за останалата част от дизайна си, като свеждате преобладаващо ярките нюанси и оттенъци до минимум, а ако имате любим цвят, който не е посочен тук, може да искате изберете по-приглушена версия на този цвят за Вашите декоративни възглавници или стени. Няма един верен отговор, когато става въпрос за избор на най-добрия цвят за чаршафи, но с точно и пълно ръководство като това, както и по-добро и по-ясно разбиране за това как цветовете влияят на психиката, можете да направите по-информиран избор. Така непременно ще поставите основата на качествения си сън, от които се нуждаете. Подарете си го!