Почивка на Сейшелските Острови без Карантина и Ваксина

6
269
Добави коментар
DSTours
DSTours

Сейшелските острови посрещат туристи без ваксини и карантина

 

 

Република Сейшели отваря границите си за туристи от всички държави (с изключение на Южна Африка), независимо от техния ваксинационен статус, считано от 25 март 2021 г., съобщиха от Генералното консулство на Република Сейшели в България. Пътниците ще трябва единствено да представят отрицателен PCR тест, направен 72 часа преди заминаването, но няма да подлежат на изисквания за карантина или допълнителни ограничения при пристигането си. Новите мерки, обявени на Сейшелските острови от министъра на външните работи и туризма предвиждат свободен достъп на посетителите до общите зони в хотели, заведения, басейни, спа центрове и детски клубове. Остава изискването за носене на маски за лице на обществени места и социално дистанциране. Ресторантите и спа центровете ще работят с предварителни резервации, докато баровете, нощните клубове и казината остават затворени на този етап.

Облекчаване на мерките при влизане в страната е станало възможно след успешното развитие на кампанията за ваксинация, която стартира в началото на годината. Страната почти достигна прага на колективния имунитет благодарение на масовата ваксинация, което е допълнително предимство на Сейшелските острови като безопасна дестинация за почивка. Засега единствената държава, която е изключена от списъка на свободно пристигащите е Южна Африка и нейните граждани нямат право да посещават страната до следващо искане за преразглеждане. Български граждани влизат само с валиден международен паспорт и не се нуждаят от виза за престой до 90 дни. Не се изискват специални имунизации.

Самолетни билети до Сейшелските острови

Авиокомпанията Turkish Airlines възобновява полетите си от Истанбул до международното летище на Сейшели, разположено на основния остров Махе. От България два пъти седмично има удобна връзка от летище София – в понеделник и четвъртък, а от Май месец стартират и полетите Варна и Истанбул. 
 

 

 Ден 

 От 

 До 

 Излита 

 Пристига 

Понеделник, четвъртък

София

Истанбул

21:25

22:55

Вторник, петък

Истанбул

Сейшели

01:55

11:00

Вторник, петък

Сейшели

Истанбул

22:05

04:45

Сряда, събота

Истанбул

Sofia

07:40

08:50

 

Авиокомпанията е въвела допълнителни мерки за сигурност и безопасност на пътниците и екипажа, сред които и пълна дезинфекция на самолетите след всеки полет. Екипажът разполага със специално предпазно облекло, а за да осигури на своите пасажери спокойно пътуване, на всеки се предоставя комплект продукти за лична хигиена. Самолетите на авиокомпанията са оборудвани и с висококачествени филтри за твърди частици (HEPA). Повече информация за всички мерки, предприети от Турски авиолинии, можете да намерите на официалния уебсайт:

 

 

Почивка на Сейшелите

Въпреки масовото спиране на пътуванията и туризма в световен мащаб поради безпрецедентната криза с сovid-19, държавите постепенно започват да отварят граници за всички, които искат да избягат ежедневието на стрес и болести и да потърсят спокойствие и почивка. Сейшелските острови са сред най-желаните екзотични дестинации в цял свят, предлагащи отлични условия за туризъм. Наричани са „Перлите на Индийския океан“, заради безкрайните бели плажове, буйна растителност, кристално сини води, красиви коралови рифове и редки видове растения и животни, които не се срещат никъде по света.

Страната се състои от 115 острова (41 от тях са изградени от гранит и 74 са коралови острови) от архипелазите Сейшелски, Амирантски, Алдабра, Космоледо, Фаркуар и др. Намира се в западната част на Индийския океан, северно от о. Мадагаскар. Климатът е почти постоянен през цялата година – перфектен за почивка на плажа с температури от 26 – 28 градуса. Тропически бури се наблюдават много рядко, като за „дъждовни“ се смятат месеците Декември – Януари. 

Най-големите острови от групата на Сейшелските (Махе, Пралин, Силует, Санта Ана, Ла Диг и др.) са скалисти и достигат надморска височина до 906 м (връх Морне на о. Махе), останалите острови са малки, предимно коралови. Единственият град на островите е столицата Виктория (най-малката столица в света). Във вътрешните равнинни части на по-големите острови са се съхранили вечнозелени тропически гори.

Повечето туристи избират да прекарат почивката си на остров Mahe – най-големият от всички острови, където има международно летище и е разположена  столицата. В Махе има най-много плажове, големи хотелски комплекси, ресторанти и заведения, възможности за водни спортове, гмуркане, екскурзии с лодка, екзотичен пазар. На острова са разположени най-високите планински върхове в Сейшелите, както и 12 от най-красивите плажове в света. Най-известните от тях са Beau Vallon Beach, Anse Independаnce, Anse Forbans и Anse Royale. На острова може да посетите резервати, в които ще видите хищни растения, както и уникалното дърво – медуза.

 

 

Свържете се с Ди Ес Турс, за да Ви предложим индивидуална програма с удобен за Вас престой в най- луксозните хотели на Сейшелските острови. 

 

 

Полезни връзки: