Къде обичат да четат хората?

1
152
Добави коментар
clashbade
clashbade

Може да се чете навсякъде

Къде обичат да четат хората (Няколко изненадващи предложения за любимото хоби)
Много от нас използват интензивността на ежедневието като извинение и оправдание за дистанцирането от книгите.

Ако обаче наистина искате да четете и проявите малко находчивост, ще намерите доста благоприятни места и моменти, където бихте могли да се потопите в необятния свят на безценните книги.

Ето няколко изненадващи (или не толкова) предложения, които ще допринесат за духовното ви обогатяване:

Най – удобните, добре познати и стандартни приложения на четивата са леглото, фотьойлът или диванът у дома

В компанията на чаша кафе и няколко мига спокойствие и тишина, четенето може да се окаже максимално зареждаща почивка. Не пропускайте идеалните моменти, дори те да продължават само десетина минути.

Шезлонгът на плажа, край басейна или на тревата в поддържания ви двор е една прекрасна аналогия на дивана

С тази разлика, че имате на разположение птичи песни и свеж въздух. Може и да ви се налага да се пазите от нахалните насекоми или напористите слънчеви лъчи, но изживяването като цяло си заслужава. Опитайте се следващия път да замените смарт устройството с любимата книжка.

На път за работа – тук изключение правят шофьорите

Няма как, ако ви се налага да управлявате автомобил, ще се лишите от четивото в името на вашата безопасност. Макар че големите градове предлагат и такава възможност с пословичните си задръствания. Дори да се отплеснете, околните клаксони ще ви върнат в реалността. Ако сте от хората, които използват градския транспорт или дори влак, книгата е идеалният вариант за оползотворяване на времето.

По улицата

За миг може и да ви се стори странно, но колко от нас се опитват да маневрират успешно между хората, кликайки неуморно на телефоните си. С книгата няма да е много по-различно. И ако имате неблагоразумието да се спънете в препятствие, поне ще сте спокойни, че няма да я счупите.

 В банята

Ако обичате да пазите книгите си като нови за идните поколения или за препрочитане в бъдещето, то водата може да се окаже малък враг. Все пак е опция в случай, че не намирате други мигове на усамотение. Чаша вино и топла вана с леко четиво е идеалният завършек на напрегнат работен ден.

Покрай децата

„Да, правилно прочетохте! Ако и на вас ви се налага да водите, взимате и чакате малчуганите от редица извънкласни занимания, отидете десет минути по-рано. Това е идеалното време да се насладите на книгата си, преди да са ви въвлекли отново домакинските задължения.

Това са само част от нашите предложения. Бъдете креативни и създайте свои собствени, които ще ви позволят да откраднете мигове за себе си и любимото занимание.

Липсата на книги не е оправдание, защото можете незабавно да се снабдите с най–новото и интересно четиво на https://iztok-zapad.eu.