Печат върху чорапи с LONGIER Runner RP

1
161
Добави коментар
maznio007
maznio007

Забавните цветни чорапи са на мода сред младото поколение и вероятно на някои печатници им минава през ума как да предложат подобен продукт. Разработеният от Longier принтер дава тази възможност, като акцентът пада върху всички цилиндрични тела, които могат да се нахлузят върху въртящата се сърцевина на машината. Освен чорапи друг актуален пример са татуировките-ръкави.

 

 

Производителят твърди, че с LONGIER Runner RP може да предложите печат върху чорапи с време за изработка в рамките на един чифт за минута. В това време е включена подготовката, печатът и свалянето на продукта от машината, а дизайнът не оказва влияние на скоростта. Може да видите процеса в следващото видео.

Видео: печат върху чорапи

Моделът използва 2 печатащи глави Ricoh Gen5i с максимална резолюция на отпечатаното изображение 720х1440 dpi и минимален размер на капката 3.5pl. Могат да се използват пигментни текстилни, дисперсни или реактивни мастила. Самите обекти, върху които може да се печата са с максимална дължина от 800 мм и диаметър 300 мм.

Компанията е създадена през 2011 година в Китай от китаец с американско гражданство – Dr. Dan Wu. Освен представеното решение в портфолиото на LONGIER има и други UV машини за печат върху стъкло, метал, керамика, текстил и тапети. Компанията има международни партньорства с производителите на мастила и печатащи глави.

Източник: LONGIER

Фирми предлагащи печат върху чорапи.

Вижте още публикации за печат върху текстил.