Гранада – Манчестър Юнайтед 08 04 2021

1
142
Добави коментар
sapa84
sapa84

В първа четвъртфинална среща от турнира Лига Европа домакините от Гранада се изправят срещу гостуващия тим на Манчестър Юнайтед. Мачът е в четвъртък от 22:00 ч. на „Естадио Нуево Лос Карменес“ в столицата на Андалусия.

Отборът на Гранада твори история през тези смутни за всички времена. Скромният испански тим не може да се мери с големи клубове като Барселона, Атлетико Мадрид, Реал Мадрид или Валенсия, но записва сензационно участие в четвъртфиналите на Лига Европа.

А класирането им до този етап на турнира е напълно заслужено. Дори и да отпаднат в четвъртфиналите, андалусците пренаписаха историята на своя клуб, отстранявайки последователно Наполи и Мьолде.

Въпреки донякъде бледото си представяне в Ла Лига, „червените“ са превърнали своя стадион в истинска крепост за гостите от Стария континент. Показателно е, че андалусците нямат допуснат гол в последните си две домакинства, побеждавайки Наполи и Мьолде с идентичен резултат – с по 2:0.

Но Гранада е в серия от 3 поредни загуби във всички турнири и това може да окаже известно влияние върху представянето на тима в първите минути от двубоя им с Юнайтед. Именно от това ще се опитат да се възползват „червените дяволи“, които отстраниха в миналия кръг от Лига Европа един от фаворитите в турнира – Милан.

Проблемите на Юнайтед се оказват почти същите, каквито бяха и през миналите сезони. Манчестърци прекалено лесно допускат първи гол в своята врата, разчитайки на добра игра в последната част от мачовете си, сполучливо наречена „минутите на сър Алекс“. Юнайтед е един от отборите във Висшата лига, допуснал най-много попадения в началото на своите срещи, компенсирайки с превъзходство през второто полувреме.

Сега залогът е друг и футболистите на Солскяер ще се опитат да спечелят единствения възможен трофей за този сезон. Наскоро „червените дяволи“ преживяха шокиращо отпадане от ФА Къп, дошло след слаба игра при гостуването на Лестър.

Независимо от очевидните несгоди на Юнайтед в повечето вътрешни надпревари на Острова, манчестърци се намират на 2-рото място във Висшата лига. Възпитаниците на Солскяер са „попили“ от неговата турнирна непримиримост, представяйки се отлично във второто по сила състезание на Стария континент. Наскоро стана ясно, че договорът на Погба ще бъде подновен, а това може да даде допълнителен импулс в нападението на „червените дяволи“ тази вечер.

За Гранада мачовете с Юнайтед ще бъдат истински празник и поради причината, че това ще бъдат първите официални срещи между двата клуба. Домакините са дебютанти в европейските клубни турнири, но тяхното участие даде повод за фиеста в столицата на Андалусия.

Все пак, испанците едва ли могат да се надяват на нещо повече срещу Юнайтед, отстранил Реал Сосиедад по-рано в турнира. Трябва да се подчертае, че баските са сред водачите в класирането на Ла Лига. В своите мачове с Реал, манчестърци регистрираха катастрофална победа на осминафиналите с 4:0, постигната именно при гостуването им в Сосиедад.

Предвид формата и представянето на двата отбора, по-вероятно е да се стигне до убедителна победа за гостите. Може да се заложи на чист успех за Юнайтед. Коефициентът на Efbet, за победа поне с два гола разлика в полза на гостите, е повече от отличен – 2.65.

Гранада (4-2-3-1): Силва, Валехо, Дуарте, Санчес, Диас, Гоналони, Етеки, Кенеди, Ерера, Мачис, Солдадо.

Манчестър Юнайтед (4-2-3-1): Де Хеа, Уан-Бисака, Линдельоф, Магуайър, Шоу, Фред, Погба, Гринууд, Фернандес, Джеймс, Кавани.