Методи за прогонване на гълъби от покриви и тавански помещения

2
461
Добави коментар
vihrogon
vihrogon

Изключително полезна статия с всички познати ни методи за прогонване и борба с гълъбите, които не ги убиват, но ги държат на безопасно за здравето ви разстояние.

Заради всички болести, които пренасят заедно с изпражненията си, гълъбите не напразно са наричани с нарицателния израз летящи плъхове. Тези често срещани птици може да ви изглеждат съвсем добре, а и те самите наистина да се чувстват добре, но са преносители на болести като листериоза, салмонела, туберкулоза и още много други зарази, които могат да се окажат пагубни за човека. Това се дължи на факта, че те се хранят предимно по сметищата и от градски кофи за боклук и въобще предимно с отпадъчни храни и явно от там идва и приликата им с плъховете. Но освен, че най-безцеремонно си почиват по парапета на балконите и терасите ни, те намират подслон и по покривите и из таванските помещения на жилищата. Има ли начин  да се избавим от тези летящи преносители на зарази?  

Методи за прогонване на гълъбите чрез плашила, ултразвукови устройства и други специализирани уреди и средства

По-долу ще ви опишем най-ефективите и популярни методи за прогонване на гълъби от покриви, тавани, тераси и первази, които знаем, че наистина работят качествено. Не забравяте, че комбинацията на повече от един метод увеличава продължителността на действието и дава по-бърз ефект отколкото, ако ползвате само един от продуктите, които продаваме срещу гълъби и други вредители. В края на статията има и линк към всички продукти които предлагаме срещу гълъбите. Не се учудвайте, че са толкова разнообразни, това е един от най-срещаните градски вредители наред с хлебарките и дървениците. Успех в борбата с тях и не губете кураж, ето и решенията: 

Предлагаме няколко ефективни плашила срещу гълъби. Например едно от най-ефективните и плашилото на гарван.  Този декоративен гарван може да го окачите на място от което да прокужда не само гълъби, но и други нежелани пернати. Особено подходящо средство, що касае покрива на къщата ви, тъй като освен за плашило, ще служи и за декорация. Има и плашила от друго естество и ние ги поддържаме налични.

Разполагаме също и с препарати за намазване или напръскване, които са тип репеленти. Ето малко повече информация за тях. Репелентите които продаваме, са всъщност специални препарати, които служат за прогонване на всякакви птици от покривите и таванските помещения на жилищата ни. Продават се обикновено под формата на спрей или някакво отблъскващо лепкаво мазило, с който се обработват прозорците, вратите, парапетите и въобще всички места, на които би кацнал някой от летящите пернати вредители.

Съществува и друг метод, а именно чрез поставянето на пластмасови или метални шипове. В този случай не си мислете, че шиповете играят ролята на шишове (знаем, че френските кулинари приготвят по перфектен начин гълъби, но не улични). Става въпрос за онези метални или пластмасови шипове, които служат за сплашване и отблъскване на пернатите натрапници и по никакъв начин не ги увреждат или убиват. Все пак няма толкова глупав гълъб, който да пожелае сам да се наниже на подобно остро устройство, което така или иначе е ясно видимо за птиците. Подходящи варианти за прогонване на тези нежелани птици от таванските помещения и покривите е чрез използването на уреди и машинки, излъчващи ултразвук, който човешкото ухо не долавя, но са особено ефективни за прогонването на пернати. Внимавайте само върху избрания от вас уред изрично да е упоменато, че служи и за прогонване на гълъби, защото не всички ултразвукови устройства са подходящи за тази цел.

Важно: Всички гореспоменати продукти срещу гълъби може да закупите от страницата ни с продукти срещу гълъби.

 

Ако имате нужда от съвет с удоволствие ще ви консултираме безплатно и навременно на следните телефони: 0878 20 12 21 и 0888 44 99 49.

Още полезна информация от блога

17.08.2019

Не бихме си и помисляли да ви издадем на родителите ви, ако сте бягали в часовете по български и литература, но би било непростимо, ако никога не сте чели разказа „По жицата“ на Йордан Йовков. Макар и тъжен, той все пак оставя надежда за щастие, чийто символ се явява бялата лястовичка. Но не Йовков е бил….. Виж още

15.05.2019

Можете спокойно да наречете себе си късметлия, ако сте успели да се озовете на площад Сан Марко, намиращ се в самото сърце на романтичната Венеция. Считан от Наполеон за най-елегантния площад (той дори го е нарекъл салон) на Европа, той е любимо място не само за многобройните туристи, художници и….. Виж още