SEO оптимизация на сайтове в областта на медицината

30
583
Добави коментар
obiavite
obiavite

SEO оптимизиране на сайт в нишата Медицина

Казвам се Павел Джунев, CEO на агенция за интернет маркетинг Viseo LTD.

Сред нашите клиенти има много клиники и медицински центрове, които сме обслужвали във времето. Днес подготвихме съвети от нашия опит със SEO и уеб анализи за здравната ниша, които ще ви помогнат да увеличите позициите и реализациите на вашите сайтове, както и ще успеете да ги класирате на по-предни позиции в Google.

SEO оптимизация на сайт за  медицински услуги е изключително сложен процес, изисскващ определен  подход и компетенции от компанията и специалистите.

Сайтовете за предоставяне на медицински услуги могат да бъдат разделени на няколко вида:

Официални сайтове на клиника; Медицински центрове; Медицинска лаборатория; Стоматологична клиника.

Ако говорим за сайта на клиника, център или лаборатория, тогава те имат редица подобни функции за SEO , за които ще говорим по-долу.

Специализираните клиники предоставят максимални услуги в една област на лечение. Например стоматологична клиника, клиника за пластична хирургия или център за лечение на наркотици. Медицинският център е институция, която предоставя услуги в няколко области на медицината. Например семейна клиника.

Клиника с тесен профил ще има предимство пред сайта на медицински център за високоспециализирани ключови запитвания, но ще загуби в общи насоки дори в профила си поради малката „тежест“ на сайта.

Какви са SEO дейностите, които трябва да предприемете, за да класирате добре сайта си в сектор Медицина:

Структура на сайта

Страници за услуги и тяхната структура Всяка услуга трябва да има отделна страница. На страницата за услуга е препоръчително да поставите колкото се може повече информация, полезна за потребителя:

кратко описание; време на предоставяне на услугата; цена; регистрация на услуга / консултация за услуги; списък на лекарите, които предоставят медицинските услуги; напомняне за това, което можете / не можете да правите преди / след услугата; противопоказания за предоставяне на услугата; свързани / тематични услуги. Ако е възможно да публикувате пълна информация за услугата на сайта, не се колебайте да я публикувате. Търсачките възнаграждават грижите на потребителите с високо класиране. Цени на услугите

На сайта на лечебно заведение е задължително да посочите цените на страницата на всяка услуга и да създадете отделна страница с ценова листа за всички услуги наведнъж. В ценовата листа препоръчваме да дадете връзки към услуги, както и кратко резюме на услугата и възможност за незабавно уговаряне на среща.

 

Списък на лекарите

Наличието на лекарски карти на сайта показва достоверността на институцията и повишава нивото на доверие в нея. Необходимо е да поставите в персоналните профили на лекарите:

трите имена; степен / титла; посока / специализация; извършени услуги / процедури; форма за обратна връзка / среща; списък на научните статии. В допълнение към отделен раздел с лекари, препоръчително е да поставите съответните лекари на картата за конкретна услуга и / или процедура. Информация за институцията

За търсачките е важно сайтът, който е високо класиран от тях, да предоставя актуална информация за лечебното заведение, а именно:

пълно име на организацията; дата на държавна регистрация; лицензи за извършване на медицински дейности; информация за ръководителя и заместниците; местоположение (адрес, указания); режим и график на работа. Информационни статии, справочник на болестите

Поставянето на текстове, оптимизирани за информационни заявки, има за цел да разшири обхвата на целевата аудитория и да привлече допълнителен трафик, което има положителен ефект върху поведенческите показатели, което косвено влияе върху увеличаването на позицията на сайта в резултатите от търсенето.

В такива раздели е наложително да се направи рубрикатор (например по указания или по азбучен ред) и да се изработи вътрешното свързване на раздела. Препоръчваме също да публикувате връзки към информационни статии на страниците за услуги на съответната тема.

Голям плюс ще бъде, ако статиите са „подписани“ от лекаря на институцията или съдържат връзки към авторитетни източници (официални изследвания, статии на медицински портали и др.). По този начин търсачките и потребителите ще се доверят повече на написания текст.

Също така препоръчваме публикуване на статии на външни източници – това допълнително ще разшири обема на целевата аудитория и може да повлияе положително както на репутацията, така и на осведомеността за марката.

Елементи на доверие и лекота на използване

Елементите на доверието включват следната информация:

отзиви на пациенти – за институцията, за лекари, за услуги; съответствие с FZ-152 (съгласие за обработката на лични данни при попълване на формуляри за обратна връзка и / или записване за консултация); проучване за оценка на качеството; версия за хора със зрителни увреждания; онлайн среща; личен акаунт на пациента (резултати от тестове, консултации, срещи и др.). заключения. Популяризирането на сайта за медицински услуги в търсачката се състои в висококачествено проучване на сайта, не само в съответствие с изискванията на търсачките и Министерството на здравеопазването, но и по отношение на лекотата на използване и високото ниво на доверие както в лечебното заведение, така и в специалистите, които работят в него.

Важно е да разберете, че сайтовете на лечебните заведения попадат в темата Вашите пари  – Вашият живот (парите ви са вашият живот). Това предполага, че сайтът може сериозно да повлияе на здравето и финансовото благосъстояние на посетителите. Следователно търсачките внимателно изследват такива сайтове и класират само тези, на които могат да се „доверят“ (надлежната проверка се извършва по критериите за експертиза, власт и доверие (EAT)).

За да постигнете максимален резултат, препоръчваме да обърнете специално внимание на структурата на сайта, шаблоните на страници за раздела Услуги и специалисти. Също така, не забравяйте да покажете своя професионализъм и авторитет чрез публикации на тематични ресурси.

Надяваме се този преглед да ви помогне при популяризирането на проекти в областта на здравето и медицината.

Ако изпитате затруднения, то винаги можете да отправите запитване към нас, за да съставим SEO стратегия, която да развием във времето.

Следните ресурси, касаещи локално SEO, могат да Ви бъдат полезни:

Оценка

Средна оценка

no rating based on 0 votes

Марка

W-SEO.com

Продукт или услуга

SEO стратегия за медицински центрове