Затварянето започна. Какви са забраните?

87
491
Добави коментар
vivian90
vivian90

България влиза в третия си локдаун, откак започна пандемията от коронавирус. През следващите 10 дни в страната ни ще бъдат в сила редица ограничителни мерки, за да се опитаме да овладеем високите нива на заразяване с Covid-19, предаде БГНЕС.

Тъй като новозаразените се увеличават с по около 4000 души на ден, здравните власти наложиха временни противоепидемични мерки. Те влизат в сила със заповед на здравния министър проф. Костадин Ангелов от 22 март до 31 март и се отнасят за цялата страна.

Училища и университети отново ще учат дистанционно, забранени са извънкласните занимания. Разрешение са само практически обучения и изпити по медицински и здравни специалности. Затварят и детските градини и детските ясли. Езикови, образователни и обучителни центрове и школи също минават онлайн.

Спират всякакви служебни мероприятия – конгреси, конференции, семинари, тиймбилдинги и др. Същото се отнася и за всички културни мероприятия – кина, театри, концерти и всякакви сценични прояви. Затварят музеите, галериите и библиотеките. Преустановяват се екскурзиите и груповите пътувания и посещения на туристически обекти в страната и чужбина.