Кога и защо се налага да подменим ВиК инсталацията

1
114
Добави коментар
clashbade
clashbade

Красивият дом не е само прекрасна външна фасада и умело приложение на модата в интериора. Преди всичко останало е здравина и удобство. Последните две изключват течове, мухъл, капещи кранчета и като цяло нефункционални и остарели ВиК инсталации.

Ненадеждната работа на една поостаряла водопроводна система със сигурност ще ви подскаже кога е дошло време за подмяна. Нееднозначните показатели не бива да бъдат пренебрегвани, ако не желаете в един момент да се окажете насред жилище, което е негодно за обитаване. Ако вече сте планирали някакъв ремонт на помещенията, добре е да се уверите, че с водопроводите всичко е наред. Имате ли съмнения, това е

най–подходящият момент да пристъпите към действие.

Натрапчива аларма

Ето два примера за това, че е дошъл мигът да обърнете внимание на тръбите:

Неравномерно налягане – промяна в дебита на струята може да се дължи на няколко причини. Една от тях е проблемно водоснабдяване. Друга може да бъде неравномерното натрупване на варовик, което затруднява преминаването на водата. Третият, и най–неблагоприятен вариант, е намаляване на диаметъра на водопроводната тръба. Това е сигурен знак за запушване. Мръсната вода води със себе си много отлагания, които се натрупват с течение на годините. Това могат да бъдат различни по вид отпадъци, минерални отлагания или ръжда. Течове – те са неизменен знак за нуждата от намеса във водопроводната система на вашето жилище. Ако се появят след ремонт, могат да опропастят всички усилия за по–красив дом. Не само ще съсипят резултата, но ще се наложи да влагате двойно повече средства.

За да се установи степента на проблема е необходимо да се направи щателен преглед. Преди него не може да се твърди със сигурност дали запушването се наблюдава по цялата дължина на тръбата, дали е отделен кран или просто филтър. В повечето случаи на твърде стари и корозирали тръби цялостната смяна не може да се избегне. Но, ако се окажете щастливци и се установи слаб дебит само на определено място, подмяната може да се извърши само там.

Колко време ще ни служи новата инсталация?

В миналото обичайна практика е било използването на чугунени или поцинковани метални тръби. При тях натрупването на ръжда е било само въпрос на време. Ако все още има наличие на такива в някои домове, пълната подмяна е абсолютно задължителна. Така избягвате проблеми с водоснабдяването и се грижите за здравето си.

Вода, преминала през подобни остарели съоръжения, е меко казано опасна за пиене. Макар и да сме отвикнали от старите си навици да пълним чашите директно от чешмата, за удоволствие на съвременните потребителите са се наложили полипропиленовите тръби. Те са произведени от изключително надеждни материали, които са устойчиви на различни натоварвания.

Такива могат да бъдат големите температурни разлики и разтягания. Повърхността им не позволява задържането и натрупването на отлагания, а монтажът е лесен и не отнема всичкото време на света.

Направете своето ежедневие малко по–лесно и се радвайте на надежден дом с новите технологии и методи, за които може да се информирате подробно на https://germanov-pipe.bg/service/vik-instalacii