Уместност на страницата и как да я постигнете

19
292
Добави коментар
obiavite
obiavite

Създавайте сайтове, полезни за читателите, а не просто такива, като да мине номера!

Как да постигнем 100% уместност на страницата при заявка за търсене, така че самата страница на сайта Ви да се покачи в резултатите от търсенето, без да популяризирате и купувате  връзки, е въпрос, който измъчва повечето SEO и уеб администратори.

Нямам предвид оптимизатори на компании, които популяризират сайтове на други хора – така че е много по-лесно да купувате връзки, отколкото да оптимизирате и пренаписвате всички текстове. Разбира се, можете да се съмнявате в моята методология за безплатна промоция, която изключва закупуването на връзки, преминаването през директории и е съвсем естествено.

Тези. ефектът от извеждането на страницата на върха се постига съгласно всички препоръки на Google, което гарантира липса на каквато и да било песимизация от тяхна страна и гарантира защита срещу всякакви промени в алгоритмите, насочени към намиране на спам на връзки, прекалено оптимизирани текстове и др .

Кажете ми защо имате нужда от връзки от директории, които все пак ще трябва да бъдат изтрити в панела на Google за уеб администратори? 

Въпреки това, защо е неизвестно, е ясно: той няма да ги хареса и той ще счита вашия сайт за абсолютно същия. Ето защо, когато популяризирам сайтове, изхождам от факта, че отсъствието на некачествени и закупени връзки (които търсачките определят като неестествени) е много по-добро от тяхното присъствие.

Сега помислете: какво може да бъде по-добро на дадена страница от всички връзки взети заедно, дори от високо доверени ресурси? Разбира се – това е подходящо съдържание – полезно съдържание на страницата за посетителите, от което те могат да научат необходимите знания и от което да намерят връзки към източници на по-задълбочени и разширени описания на всеки аспект от съдържанието, представено на страницата.

Ето защо всяка страница в Wiki е класирана толкова високо в търсенето. На страниците му има не само пълно описание на всяка тема, но и връзки към по-подробна информация.

Популяризирам сайтове от доста време, но за разлика от други оптимизатори, не съм специализиран в популяризиране на бързи връзки, което също може бързо да се превърне в нищо със знак минус, т.е. със следващата актуализация на алгоритмите (това се случва често в Google), сайтът може да загуби всички позиции в резултатите от търсенето за -50-100 места.

Естествена оптимизация поради значимостта на съдържанието и отличен потребителски фактор – когато посетителят намери цялата информация, от която се нуждае, на страниците и не се върне към търсенето, има много по-големи предимства пред връзката. Сайт с подобно съдържание ще бъде харесван от потребителите, страниците му ще бъдат активно маркирани, те ще бъдат споделяни в социалните мрежи, ретуитирани и разказвани за него на офлайн приятели.

И най-важното: че няма да има нужда да купувате връзки към такъв сайт, търсачките ще оценят активността на посетителите и тяхното удовлетворение, а самите страници на вашия сайт ще пълзят все по-нагоре и отгоре за всички не само директно , но също така и свързани запитвания, които привличат все повече посетители всеки ден. Сега да преминем към практическата част на моята статия.

Как да постигнете релевантност на сайта си?

По-рано вече ви разказах за услуга, която сравнява наличието на ключови думи, тяхната плътност и нежеланото съдържание на текстове на страниците на първите десет сайта за определени заявки за търсене. Но редактирането на текстовете на страницата, в съответствие с препоръките на тази услуга, не е достатъчно, за да направи страницата ви по-подходяща от страниците на конкуриращи се уебсайтове.

И това зависи не само от силата на масата на връзките, конкурирайки се с вас за едни и същи заявки, сайтове и наличието на голям брой лица в горната част (обикновено се смята, че е по-трудно да се конкурирате с лица).

В известен смисъл това твърдение е вярно, но само до момента, в който вашата най-зловеща страница има повече качествена информация по темата и описания на свързани теми и става по-удобна за посетителите (с добра използваемост), така че те могат много лесно да намерят информацията те се нуждаят …

Всеки посетител, преминавайки от търсачката за искането, от което се нуждаете, трябва да намери на вашата страница ВСИЧКО, което го интересува, или може да се интересува от НИЩО ДОПЪЛНИТЕЛНО (това е важно!). Например: посетител търси: парни ютии, което означава, че на страницата, където стига, трябва да има най-популярните (най-продаваните ютии) с тази опция.

Можете, разбира се, да добавите други ютии към страницата, за които в момента са валидни определени отстъпки – в края на краищата те също могат да заинтересуват посетителя. На страницата с ютиите, които той предпочита, трябва да има информация за плащане и доставка на стоките или ясно видими връзки към страници с подробно описание на тези функции.

Това беше пример за страница на онлайн магазин с ютии, за други сайтове и други теми системата е същата: не е необходимо да добавяте връзки към дамска козметика на страницата с автомобилни гуми, а дори и към autoradars е ненужно, по-добре е да публикувате връзки към услугите, които са най-близо до местоположението на посетителя: смяна на гуми, пренареждане и смяна на колелата на автомобила.

Как да направите страница на уебсайта подходяща за вашата заявка за търсене

Какво трябва да съдържа страницата на сайта, какви връзки, какви раздели и какво съдържание да бъде възможно най-подходящо за конкретна заявка за търсене? Доста лесно е да го разберете. Никога не съм използвал различни програми за това, дори безплатни (е, не вярвам на машинната интелигентност).

Просто въведете желаната заявка за търсене на страницата за визуална търсачка quintura.ru и тя ще покаже всички потребителски заявки, свързани с нея. За по-задълбочено отразяване на посетителите, които търсят конкретна тема по тази тема, трябва да използвате Wordstat от Yandex.

В него трябва да обърнете внимание не само на точните заявки на потребители по вашата тема, но и на свързани с тях заявки, които ще намерите в дясната колона с името: какво друго са търсили потребители, въвели тази заявка за търсене.

От тази колона трябва да изберете ключови думи, които наистина са подходящи за вашата тема и да ги включите в съдържанието на популяризираната страница (или връзки към други страници на вашия сайт с това съдържание). Ако сайтът няма нещо друго, което би могло да представлява интерес за посетителите, дошли от търсачките (вашият надзор), поставете връзка към чужд ресурс с тази информация (тя ще бъде по-добра от нищо).

И като цяло, опитайте се да направите висококачествени, полезни сайтове за посетители, с уникално, а не с пренаписано или, още по-лошо, копирано съдържание, и тогава проблемите с лошото и слабо класиране в Google SERP ще изчезнат, ще се радвате на органичен трафик.

Ще остане само въпросът за осигуряване на приходи от сайта, но ще ви разкажа за най-добрите системи за печелене на пари в една от следващите статии. Чувствайте се свободни да се абонирате за актуализации на блогове, спрях да публикувам рекламни статии за дълго време и ще пиша много рядко, но уместно, когато имам какво да кажа, какво да споделя и какво да преподавам. 

Подсигурете си  релевантност на съдържанието на всяка от целевите страници по важните за нея ключови думи. Това си струва и ще даде добри резултати във времето!