Липа за вечна любов, върба против тъга- как ни влияят дърветата

2
231
Добави коментар
albenapet
albenapet

Дърветата имат благотворно влияние върху човешката психика

Силвотерапията или положителното влияние на гората върху организма, е стара японска практика. Освен самото разхождане из гората, благотворен ефект върху нас имат и отделните дървета

Действието на дърветата е по-скоро на психологическо нивои е свързано със символиката, която народите са приписали на съответното дърво през годините, пише Edna.bg

Липа

Нежно, дърво, символ на любовта, красотата и плодовитостта. Символизира любовта и помага на чувствата да са дълготрайни. Застанете под липа, ако искате да прочистите мислите си, да вземете правилно решение по спорен въпрос или да постигнете вътрешна хармония. По време на цъфтежа си липата има лечебни свойства именно за нервни и стресови състояния. Възползвайте се максимално като вдишвате дълбоко мекия, меден аромат.

Върба

Силно дърво за подкрепа на женската енергия. Смятало се е, че ако жена с репродуктивни проблеми преспи под върбата, ще може да зачене. Макар да изглежда тъжна (плачеща), силата на върбата е в това да успокои тъжните мисли и да ви вдъхне оптимизъм и увереност.

Маслиново дръвче

Дървото, което показва правилният път. Символ на мъдростта и мира, вековното маслинов дръвче сякаш е олицетворение на Времето. Приближите ли се до него, ще получите онази мъдрост, която ви е необходима, за да прочистите мислите и да продължите в правилна посока. Маслиновото дърво учи на търпение и смирение – всяко нещо ще дойде с времето си и ще остави по душата ни своя отпечатък, както времето оставя отпечатък по кората на маслиново дръвче. Отпуснете се под короната на маслиново дърво, за да почувствате Вечността.

Дъб

Това е кралят на гората. Устоява на всякакви промени, на всякакво време и премеждия. Дъбът е символ на силата, властта и дълголетието. С кратка почивка под короната на дъба ще почувствате прилив на увереност, целеустременост и вътрешна сила. Дъбът може да ви „заземи“, особено ако сте по-емоционални или „вятърничави“. Той символизира материалния живот, устойчивото развитие и семейните ценности.

Бук

Символизира енергията, паметта, просветлението и знанието. Букът е силен и деликатен едновременно.

Легнете под дървото и прекарайте няколко минути в чисто съзерцание на короната му и играта на светлината с листата.

Всички страхове, които имате, ще се стопят, ще почувствате изначалната връзка на човека с природата и ще се разберете, че щом имате себе си, имате всичко.

Букът ще ви помогне да отстоявате собственото си пространство в един вечно свързан свят, в който „лично“ вече не значи нищо.

Това ще съхрани жизнената ви енергия, ще ви помогне да придобиете самочувствие и увереност в собствените си сили.

Източник:https://www.dunavmost.com/novini/lipa-za-vechna-lyubov-varba-protiv-taga-kak-ni-vliyayat-darvetata

бутони за социални мрежи

Continue Reading