15 начина да печелите пари с Биткойн през 2021 година (част 2)

1
168
Добави коментар
trifonoff
trifonoff

Статията е добавена на 2021-04-27 12:20:22 от Мирослав Трифонов

инструкциипечалбидоходност

Търговия с криптовалути (ползване на специализирани ботове)

Ако дългото държене (HODLing) е дългосрочно решение, то търговията с валутата е неговия еквивалент, но в по-бърз вариант. По същество това означава да се възползвате от силно нестабилната природа на валутата. Този подход обаче изисква да познавате добре пазара на валутите, така че преди да пристъпите към него, се уверете, че знаете поне основни неща. Ето и няколко стила на търговия, с които можете да започнете:

Дневната търговия с крипто валути включва сделки. С този метод можете да получите малки и бързи печалби. Дневните търговци не държат дълго отворени позиции, така че методът се състои във внимателен анализ на пазара, виждане на малките възможности и реализиране на малка печалба. В края на сесията такива търговци могат да имат значителна кумулативна печалба.
Суинг (Swing) търговия. Ако HODLing е дългосрочна, а дневната краткосрочна, то суинг търговията е нещо между двете. Подобно на HODLers суинг трейдърите купуват на ниска цена, изчакат достатъчно време и продават когато цената достугне връх. Въпреки това, времето не е толкова дълго, както при HODLers, но пък и не е толкова кратко, както при дневните трейдъри.
Арбитражът е подобен на горните два метода. Тук обаче трейдърите не търсят възможности само на една платформа, а търсят тези възможности и на други. По-просто казано, те купуват BTC от платформа А и я продават на платформа Б. Повече за това какво е Арбитраж и как можете да се възползвате от него: https://transact.cash/cryptocurrencies-arbitrages/

Използването на тези методи изисква да имате практика, така че не очаквайте големи успехи още в началото. Направете проучване и преценете коя стратегия е най-добрата за вас, а след това я следвайте.

Реално, за да търгувате с криптовалута ще ви е необходим и специализиран софтуер, който да изпълнява сделките. Такива софтуерни продукти се наричат: „ботове“ („бот“ е съкратено от: „робот“) и могат да бъдат програмирани да търгуват от ваше име на дадени борси с различни стратегии.

Научете повече: https://transact.cash/operators/bots/

Направа на мастърноуд (или стейкване)

Мастернод има своята специална роля и това е да следи блокчейна в реално време. Подобно на всяка една система в биткойна – работи непрекъснато.

Валидирането и обявяването на валидни транзакции към други възли, главните възли изпълняват и различни задачи с блокчейна. Това включва и облекчаването на изпълнението на договори, организиране на избори и други.

Можете да печелите транзакционни такси, ако създадете мастърноуд (или участвате в такъв). Разберете повече тук: https://transact.cash/kak-da-pechelim-s-staking-masternodes/

 

Копирайтинг за биткойн

Като цяло, това е нова сфера и малко хора са запознати с нея. Често съдържанието е пренаписано от тях от копирайтъри, които го правят по няколко пъти.

Това е и чудесно поле за изява и печалба. Ако имате добри познания в тази сфера, можете да споделите своите познания с останалите в сайтове, които плащат за писане на статии с криптовалути. Такива са Crypto Currency News и Blockchain Aliens. Тук заплащането е в биткойни. Разбира се, можете да опитате и във фрийланс средите, като най-популярните сайтове тук са Upwork и Freelancer.

Bitcointalk форум

 

Това е един от най-популярните форуми за биткойн и неговият създател е самият Сатоши Накамото. Ако сте постоянни и имате натрупани публикации, респективно авторитет във форума, тогава те ще бъдат възнаградени със спонсориран подпис.

Накратко казано, това означава, че може да получите плащане за всяка една публикация, която направите.

 

Хазартни игри

Ако достатъчно сте наясно с хазарта и правилата на залагане, то можете да участвате в различни игри със своите биткойни. В повечето случаи хазартната къща печели, но нещата при криптовалутите стоят по различен начин. Не само можете да спечелите наградата за залога си, но при биткойн можете да бъдете печеливши в няколко поредни кръгове.

Сайтовете 1xBit (www.1xbit.com) и FurtuneJack (www.fortunejack.com) са най-популярните, които предлагат хазартни игри с биткойн.

 

Към част 1: ТУК