Цска 1948 постигна целта си и би Локо ПД с 1:0

1
190
Добави коментар
sapa84
sapa84

Цска 1948 все пак успя да бие Локомотив Пловдив с 1:0 на Националния стадион „Васил Левски“ и по този начин се задържа сред първите шест отбора в класирането на efbet Лига. Червените ще премерят сили с най-добрите родни отбори в предстоящите плейофи, където могат да затвърдят доброто си представяне от последния мач, и да вървят още по-нагоре.

В началото на първото полувреме „червените“ можеха да отбележат гол, но Русев не успя да преодолее вратарят на „смърфовете“, който изби топката. Локомотив пък бях принуден да извършат смяна, тъй като Дейвид Малембана се контузи и бе сменен от Кристиан Гомис. Това до голяма степен обърка сметките на гостите и те започнаха да играят колебливо.

Отборът на Цска 1948 натисна съперника си и дори вкара топката във вратата в 24-ата минута, но съдията отмени гола, заради засада. Последваха атаки и към двамата вратари, обаче никой не успя да отбележи. До края на първата част не се видя нищо по-интересно и реферът наду свирката. Интересното предстоеше, тъй като треньорите направиха необходимите забележки.

Второто полувреме започна динамично и гостите можеха да отбележат чрез Карагерен, който получи топката след изпълнение на корнер. Ударът му обаче профуча край страничната греда и равенството се запази. Подобна ситуация не бе пропусната от червените и те вкараха първия си редовен гол в 55-ата минута, когато Чочев прониза стража на пловдивчани с глава за 1:0.

Четвърт час по-късно дойде атака на Локомотив, която завърши с дузпа, след като Димитър Илиев бе спънат в пеналтерията. Капитанът на гостуващия тим стреля от бялата точка, но ударът му срещна лявата греда, за да разочарова всички, които обичат тима от Пловдив. Локо имаш и още 2 положения, които пропиля, за да дойде радостта на „червените“ от победата.