Съндърланд – Блякпул 27-04-2021

1
136
Добави коментар
sapa84
sapa84

Съндърланд и Блякпул ще играят в мач от пети кръг на Лига 1, като и двата отбора се намират в плейофната зона, с предимство в точковия актив за Съндърланд.

Съндърланд са 3-ти в класирането, като трудно биха могли да постигнат нещо повече, в предвид оставащите 3 кръга до края на първенството и 9 точки разлика от 2-я Питърбъро, така, че основна цел тук ще е запазване на място в плейофната зона. Отбора намали значително темпото и след успешния старт, последва спад на формата, като в средата на сезона отново успя да навакса и постигна серия от победи, но в последните мачове виждаме, че Съндърланд явно е отписал първите две места даващи право на директна промоция в Чемпиъншип и ще разчита на плейофите, където само един отбор ще има право да премине в по-горната дивизия от общо 4 отбора. Освен с Блякпул, Съндърланд ще има мачове и с Нортхямптън и Плимут, като се иска съвсем малко, като точков актив, за да участва в плейофите.

Не такъв е случая с отбора на Блякпул, който изостава от Съндърлнад на 5 точки, като се намира на 6-то място, което също дава право на участие в плейофите. Тук обаче битката е много оспорвана, тъй като Блякупл е с 68 точки, а отборите Оксфорд, преди тях в класирането и Портсмут след тях в класирането също имат по 68 точки. В последните мачове, всяка точка ще е много важна за това кои отбори ще попаднат в 4-ката за плейофите и според мен Блякпул ще направи всичко възможно да спечели този мач. Предимство за гостите тук е и един мач по-малко, което също е от значение.

Предполагам, че Блякпул ще спечели в Съндърланд или ще завърши на равно. Важен мач и за двата отбора, но докато при Съндърланд е нужно много малко за да затвърдят мястото си в 6-цата, то при Блякпул мача е един от решаващите за запазване на място в плейофната зона.

Прогноза за мача – победа гост или равен – коефициент 1.70 WINBET