Златни правила за идеален бюст

3
183
Добави коментар
anubiss
anubiss

Всяка жена иска да има красив бюст. За да съхрани външния му вид, трябва да се погрижи за него. Защото с възрастта започват промените -той загубва форма, еластичност, увисва.

Как да се отнасяме към гърдите, ако сме динамични млади жени, които са убедени, че фон дьо тенът за деколтето е задължителен, ако сме на коктейл, и сме привърженички на разголените рокли, спорта на слънце и дори плажа по монокини?

Край на експериментите с диети

Поддържайте постоянно тегло. Нищо не влияе така зле на гърдите, както рязкото наддаване или отслабване. Плюс или минус 5 кг и резултатът е ужасен. Кожата увисва, получава се синдромът печални гърди. Правилното хранене също е от значение. Яжте повече зеле в различните му разновидности, твърдят козметици и дерматолози. Този полезен за целия организъм зеленчук влияе на формата и твърдостта на гърдите невероятно добре.

„Жива“ вода

Да живее хладкият душ! Никакви горещи вани! Те топят не само сапуна, но и гърдите. Хладкият душ е главното козметично средство и всекидневно меню за бюста: укрепва и тонизира кожата. Полезен е и водният масаж. Не е задължително да имате вкъщи хидромасажна вана. Кръговият масаж с душа ще свърши същата работа. Масажирайте гърдите под основата по-продължително и в посока от подмишниците към центъра. Достатъчни са няколко минути на ден, за да бъдат винаги във форма.Ледени кубчета (може да замразите и запарка от билки). Ако обтривате с тях зоната около зърната, гърдите моментално ще се повдигнат. Ефектът е впечатляващ, но краткотраен. С времето обаче процедурата оказва укрепващо действие.Пилинг. Правете го редовно. Той има три достойнства: придава на кожата мекота и еластичност, подобрява кръвообращението. Може да използвате масажна ръкавица и меките ексфолииращи продукти за тяло.

Със или без сутиен

Мненията са противоречиви. Едни твърдят, че жените трябва да носят сутиен независимо от размера на гърдите, за да неувисват. Други смятат, че по-малките гърди не изискват сутиен. Да носим или да не носим? Ще разберете от следния малък тест. Вземете молив и го сложете под гърдите. Ако падне, можете да ходите, както си искате. Ако се задържи, сутиенът е задължителен. Също и при интензивно движение или натоварване със спорт, защото гърдите се мятат, кожата се разтяга и бюстът постепенно увисва. При всички случаи подберете най-удобния вариант сутиен, предвид размера на вашия бюст. Не се напъхвайте в два номера по-малък даже гърдите ви да изглеждат възхитително. Мислете за кръвообращението: добрият сутиен не оставя по тялото никакви следи, презрамките не севрязват в раменете, а твърдата конструкция не пречи на движението. Доста лекари предупредиха жените на запад, че Уондърбра сутиените, чиято конструкция събира и повдига гърдите с помощта на твърди банели и създава илюзията за сексбомба, са опасни за здравето. Заговори се, че в зачестилите случаи на рак на гърдите пръст имат и „чудесата“ на Уондърбра.Обърнете внимание и на материята: по възможност от памук или коприна, в краен случай отвън синтетика, а отвътре натурален материал. Важното е кожата да диша.

Еликсир за гърдите

Можете ли да оборите закона за земното притегляне с помощта на модерна козметика за гърдите? Едва ли. Но с помощта на овлажняващи, подхранващи и тонизиращи средства кожата на гърдите става все по-нежна и по-гладка, вие се убеждавате, че изхарчените пари не са отишли напразно, което ви прави от ден на ден по-секси и по-секси. Ако говорим сериозно, чудеса не стават, но безспорно има разлика между суха и хидратирана кожа. От значение е и съставът на употребяваните продукти. Силицият укрепва еластичните влакна, растителните екстракти, особено протеините от соя или зародиш на пшеница придават незабавно стягащ ефект, витамините Е и С се борят срещу свободните радикали, производните на ретинола стимулират обновлението на клетките, а плодовите киселини правят кожата гладка, свежа и блестяща.Вечер дерматолозите препоръчват да мажете гърдите с хранителни и овлажняващи кремове, които поддържат тъканта, активизират възстановяването на съединителната тъкан и повишават еластичността на влакната. Нанасяйте кремовете с кръгови, поглаждащи движения в посока отдолу нагоре. Не забравяйте и зоната на деколтето чак до шията.Тонизиращите, укрепващите и бързо абсорбиращи се препарати са подходящи за сутринта. Те стягат и повдигат гърдите още в момента на нанасянето. Стимулират епидермиса, укрепват естествения „кожен сутиен“, като образуват филм, който „колосва“ мускулите на кожата.

„Напомпване“ с упражнения Би трябвало жените, които се занимават с културизъм, да имат съвършен бюст. За жалост не е така, защото гърдите нямат мускули. Безспорно фитнесът укрепва мускулите, които подържат гърдите. Те са основата (подобно на банелите в сутиена), която повдига бюста. Правете упражнения, в които участват и мускулите на гърба, шията, ръцете, поне три пъти седмично. Предлагаме ви няколко прости упражнения:„Молитва“ – най-ефективното упражнение, което всяка жена трябва да прави всеки ден. Прав стоеж, краката разтворени на ширината на раменете. Повдигнете ръцете с допрени длани пред гърдите. Със сила ритмично притискайте дланите една към друга. Не отпускайте лактите. Може да правите това упражнение навсякъде – вкъщи, във фитнес салона или на брега на морето.Същото изходно положение с повдигнати ръце над главата. Силно притиснете дланите една към другата. Повторете 10 пъти, като бавно отпускате ръцете до талията и ги вдигате отново. На всеки етап се активизират различни мускули на гърдите: поддържащите отгоре, отдолу и встрани.„Пеперуда“ – Легнете по гръб, като държите в ръце гирички. Идеалният вариант е 4-килограмови, на първо време може и с 1,5 кг. Вдигнете ръце над гърдите с длани една към друга. Лактите встрани и едва сгънати. Бавно, много бавно разтваряйте ръце встрани, докато не докоснете пода. Върнете в изходно положение отново бавно.Лицеви опори Правете това класическо силово упражнение с ръце, поставени по-широко от нивото на раменете и с опрени колена в пода (за начинаещи) или с изправени колена.Ръцете са потопени във вода (в басейна или в морето) и са изпънати. 20 пъти плеснете с длани пред вас и 20 пъти – отзад. Направете серия енергични въртеливи движения с ръцете в двете посоки.

Правила за хубав бюст

Дръжте гърба изправен! Превитият гръб, отпуснатите рамене, висящите като лиани ръце не водят до нищо добро. Добрата стойка, изправеният гръб, изпънатите назад рамене и почти допрените лопатки са “естественият” сутиен, който придава на гърдите красива форма.Не сваляйте горнището на банския на плажа. Слънцето е най-големият враг на гърдите и зоната на деколтето. Първото, което ви заплашва, е слънчев дерматит – множество розови петна и пъпчици, които сърбят нетърпимо. Резултатът: дехидратирана, груба, преждевременно остаряла кожа, „спечени“ еластични влакна. Финалът е плачевен: увиснал и покрит с петна бюст.