Крум Зарков: Условието за бъдещи коалиции е без ГЕРБ

5
263
Добави коментар

Условието за бъдещи коалиции след нови избори остава едно – без ГЕРБ. Това обяви по Нова ТВ социалистът Крум Зарков.

Според него при всички случаи след нови избори, ще бъдем в нова ситуация за преговори и съюзи. Надявам се всеки да си е взел уроците от предишните избори, посочи Зарков.

Той потвърди, че днес Корнелия Нинова ще ръководи декларацията, която ще приеме мандата от президента и ще го върне.

Зарков изрази убеденост, че след въвеждането на машинното гласуване няма опасност избирателите им да не се справят.

БСП не може да загуби от по-честен вот, БСП е водела кампания в подкрепа на такъв вот. Възрастните избиратели нямат проблем да се справят с машинното гласуване, посочи Зарков.

Той отново изрази категоричност, че БСП е партия на протеста не по-малко от другите.

Истината е, че този парламент загуби шанса да просъществува именно в деня, когато другите партии решиха да пришият БСП към ГЕРБ и ДПС. Положихме доста усиля за управление, но не беше възможно да се създаде голяма коалиция без ГЕРБ и ДПС. „Има такъв народ” имаше възможност да реализира такава коалиция, но те отхвърлиха ръката, която подадохме.

„Този парламент изгуби шанс да състави мнозинство именно когато другите партии решиха да пришият БСП към ГЕРБ и ДПС. Това пришиване не взима предвид последните 4-5 години, когато БСП беше яростна опозиция на този модел на управление“, каза още Зарков.

„Ние се обърнахме добронамерено, особено към ИТН, който имаше реалистична възможност да реализира коалиция. Това беше отхвърлено, а другите бързаха да търсят в едно или друго гласуване начини да пришият БСП към други политически сили. Какво ще им донесе – това оставям на тях да преценят“, допълни още той.

БСП има бъдеще и ще бъде все по-важен политически субект.

Отиваме на избори с лидер Корнелия Нинова, знаково подчерта Зарков.

БСП е партия на протеста не по-малко от другите. Няма как да загубим от честен вот, затова сме за гласуването с машини, подчерта Зарков.

По думите му не трябва да се подценяват възрастните хора що се отнася до възможността им да гласуват с машини. „А и нашият електорат не е само от възрастни, има и млади симпатизанти“, смята той.

Според него машината е изключително проста за боравене.

Крум Зарков заяви още, че БСП ще повиши резултата си при следващите избори.

„Всеки един, който присъства и участва в последните бурните дни и седмици, да си е изтеглил уроците от предизборната кампания и след нея. Не трябва да изпадаме в капана, в който всеки да плюе другия и хората да остават с впечатление, че всички са маскари“, каза още той.

БСП има бъдеще пред себе си, не трябва да бъде подценявана, защото има и минуси, но и плюсове, смята още Зарков.

„Корнелия Нинова ще води делегацията ни при президента и ще върне мандата“, добави още той. По думите му столетницата не би била по-приемлива за коалиция с други партии, ако бе с друг лидер.

Източник:http://epicenter.bg/article/Krum-Zarkov–BSP-e-partiya-na-protesta-ne-po-malko-ot-drugite/248194/2/0

социални бутони

Continue Reading