Коледа в най-скъпия хотел в света

11
Добави коментар
loriena
loriena

“Сенди Лейн” е приказка за възрастни милиардери.

От този месец луксозният хотел “Сенди Лейн” на 30 минути от столицата на Барбадос Бриджпорт предлага нова услуга, макар че всичките 112 стаи бяха запазени още преди Великден. И все пак който иска може да замени традиционния трансфер с “Бентли” от международното летище “Грантли Адамс” до хотела с …..полет с хеликоптер.

Цената е само 590 долара за 8 минутния полет, но едва ли някой ще го прави на въпрос, след като от месеци е запазил стая за най-малко 41 280 долара на нощ. Но е важно да се уточни, че това е цена само за едно лице, а хеликоптерът побира до четири пасажери. но и това едва ли е толкова важно, като имате предвид, че цената, спомената по-горе е само за двойна стая. А хотелът предлага дори луксозни апартаменти с градина и два мезонета. Не питайте за цената! Все пак това са Коледни цени, иначе нормално най-евтината стая тук струва по 3000 долара на нощ.

Затова пък срещу тази сума след това може да разказвате че сте били на място, което е любим усамотение за звезди като Чърчил, фамилиите Кенеди и Онасис, Мик Джагър, принцеса Маргарет, Мария Калас, Ага хан, Франк Синатра и Джоан Колинс.

Хотелът се управлява от британците сър Роналд и неговата съпруга Мариета и е построен на 50 метра от брега на остров Барбадос още по време на Втората световна война – за да осигурява място за почивка на британския премиер Чърчил и на американския политик Адлай Стивънсън. След войната обаче това райско кътче е преоткрито от барон и баронеса Ги де Ротшилд , а през седемдесетте от холивудски величия като Ракел Уелч и Майкъл Кейн. “Сенди Лейн” остава най-ексклузивният хотел в света на един остров, който препълнен с петзвездни бижута. Тук последно се ожени кралят на голфа Тайгър Уудс, а почивките по Коледа са любимо приключение за милиардери и звезди.

Пи Ар офисът на хотела в Лондон категорично отказва да даде дори и намек кой ще прекара коледните празници в рая. Но вече някой са се похвалили пред близки и познати и сред тях личат имената на семейство Ейен и Колийн Руни, Мел Си, Аманда Холдън, Сила Блек и Гари Линекер. тази година като че ли ще се размине със семейство Давид и Виктория Бекъм. “Известните хора са готови да платят за ексклузивно обслужване” – споделя сър Роналд. Нашите сервитьори и обслужващ персонал познават навиците на всеки един гост поотделно и знаят точно какво обичат да пият или да консумират, или точно която стая предпочитат. Това е част от цената, която плащат.

Те плащат солено, при това не само за стая. да вземем например най-обикновена двучасова маска за лице с екстракт от кайсиеви ядки струва 250 долара. След това може да отморите със зелена салата и кисело мляко в кафето за смешните 32 долара. Ако искате да се разхладите с класически коктейл, цената им тръгва от 18 долара. Освен това има доста любопитни тарифи за използване на трите голф-игрища с общо 45 дупки. но друго е по-интересно. Кризата стигна и до “Сенди Лайн” и сър Роналд и Мариета са принудени да продават екстра-пакети с намаление по 5000 долара на човек за седем нощувки. Макар че офертата е ограничена само до 50 пакета, интересът не е особено голям.

Все още за “Сенди Лейн” си позволяват да мислят хората, които не си знаят парите. Както се случи в края на ноември, когато на острова се изсипа цял десант от антуража на руски олигарх. Той, семейството и приятелите му заеха шестте апартамента, единият от мезонетите, и вилата с пет спални, след което в продължение на една седмица гуляйте не спираха: хайвер, шампанско “Кристал” и сметка от 978 000 долара.

И все пак, къде е атракцията на “Сенди Лейн”?

Райски кътчета, слава богу, има десетки на доста места по света. Курортът спа-център “Сенди Лейн” е построен върху имение на някогашна захарна плантация. Уникалното е това, че хотелският комплекс е пълен с фонтани и махагонови дървета и излиза на един от най-великолепните плажове в Карибите. Изненадващо е и това, че всъщност плажът не е ексклузивен и той е публична собственост. Така че ако искате, може да се смесите с богаташите и величията и никой няма да ви преследва, да ви забранява или да ви ограничава в достъпа. В интерес на истината местните жители са изключително тактични и внимателни и изобщо не си позволяват да дразнят гостите с молба за автограф или да им купят сувенири или дреболийки, а още по-малко с папарашки номера.

Оригиналният хотел бе разрушен през 1997 г. и бе построен отново от новите му ирландски собственици – Дже Пи Макманус и Дермът Дезмънд. Реновацията и всичко останало им струваха около 500 млн. долара. Централната постройка е изградено от местния коралов камък, а всяка стая или апартамент са оборудвани с последните чудеса на техниката.

Всъщност техническите чудеса играят много важна роля за имиджа на “Сенди Лейн”. Всяка стая е снабдена с цели редици от копчета, с които може да се контролира всичко – от силата на светлината, до положението на завесите и температурата на помещенията. Всяка стая разполага с уникална самостоятелна система за контрол, която включва компютри, музикални колекции и DVD библиотека, Интернет връзка и кът за Телевизия и домашно кино. Екраните са между 52 и 75 инча в зависимост от стаята. Разбира се мултимедията работи освен това както в банята, така и на терасите. За честите гости има допълнителни екстри, които се пазят в тайна – защото това все пак е част от индивидуалността на всеки гост. А информацията за това също струва пари.

Източник: в. Дейли Експрес/БГНЕС