Как да предпазим краката си от изпотяване през лятото и кои дамски обувки са подходящи за целта

1
150
Добави коментар
maskk
maskk

Изпотяването на ходилата през топлия сезон може да има редица неприятни последици – неприятна миризма, микоза, кожни заболявания. Поддържането на краката сухи е нелека задача, тъй като ходилата са богати на потни жлези. Влагата и топлината създават условия за размножаване на бактериите върху стъпалата и превръщат потта в крайно неприятна и притеснителна с лошата си миризма.

Как да предпазим краката от изпотяване през лятото?

За да запазите ходилата сухи през топлия сезон, изпробвайте следните съвети:

Подсушавайте старателно ходилата след всяко миене и нанасяйте пудра против изпотяване.
Поддържайте къси ноктите и свежи краката с помощта на козметика, специално създадена против изпотяване.
Носете чорапи от естествена материя – памук. Полиестерът е крайно неподходящ, тъй като спарва и влошава ситуацията, предизвиквайки още по-силна миризма, изпотяване и гъбички.
Внимателно избирайте правилните обувки. Те трябва да бъдат или от естествена кожа, или отворени и позволяващи проветряване на краката.

 

 

 

Обувки от естествена кожа за сухи ходила

Естествената кожа има редица предимства пред изкуствените материи. Освен нейното високо качество, дълъг живот и луксозен вид, тя има и предимства за здравето – позволява на кожата на краката да диша, с което ги предпазва от изпотяване и свързаните с него усложнения – лош аромат, гъбички и кожни проблеми.

Моделът ни пролетни обувки от естествена кожа е идеален за дамите, държащи на сухите ходила. Дамски пантофки Hrisi са изработени от висок клас естествена кожа, комфортни и удобни за горещото лято, с дупчици, за да се проветряват добре краката. Те са подходящи за дълго ходене, както и за дами, чиито крака отичат от топлината и имат нужда от изключително комфортни обувки. Предлагаме ги както в светли цветове, непривличащи слънцето и топлината, така и в наситени и страстни нюанси като бордо, индиго и класическо черно.

 

 

Дамски сандали за сухи ходила

Моделът дамски сандали Fabiola със сладка и атрактивна визия очароват с отворените си пръсти и красивите прорязвания на кожата. Изработени са от изкуствена материя висок клас. Удобни, равни и осигуряващи комфорт – те са идеални както за офиса, така и за разходка през топлия сезон. Предлагат се в светли и свежи нюанси – бежово, камел, пепел от рози, в класическо червено и в елегантен черен цвят.

 

 

Дамски спортни обувки за сухи крака

Ако държите на спортната визия или търсите удобни, леки обувки за тренировки, които няма да изпотяват краката ви и да се притеснявате да събуете маратонките си след интензивен спорт, имаме решение за вас. Дамски обувки Paulina са подходящи и за разходка, и за тренировка. Дупчиците на кожата позволяват на краката ви да дишат, а леката и удобна подметка осигурява комфорт. Изработени са от висококачествен велур и решени в нежни цветове – бежово, бяло, пепел от рози.

 

 

Дамски чехли за сухи ходила

Чехлите са отворени дамски обувки, често напомнящи джапанките, но с по-елегантен вид. Осигуряват пълно проветряване на краката и не позволяват спарването им и появата на неприятна миризма. При избора на чехли трябва да съблюдавате дали са ви удобни и дали са стабилни на краката ви. Търсете модел като Аmenia с повече и по-дебели каишки, които да придържат чехлите към ходилата ви, за да не се плъзгат в топлото време при изпотяване.

 

 

Ако въпреки подходящите обувки забелязвате обилно изпотяване, потърсете лекарски съвет. Възможно е да страдате от заболяване. Междувременно правете бани със смрадлика – чудната билка, която с лекота се справя с изпотяването на краката, и се снабдете с качествена козметика за стъпала, която е създадена против изпотяване.