MONQ Е АРОМАТЕРАПИЯ ОТ НОВО ПОКОЛЕНИЕ

7
383
Добави коментар
Monq_Bulgaria
Monq_Bulgaria

В продължение на хиляди години древните народи по света са се възползвали от силата на етеричните масла, а в днешно време ароматерапията става все по-популярна. Дори наскоро четох някъде, че работодателите в Япония са я въвели на работното място, защото доказано повишава енергията и издръжливостта на служителите, намалява стреса и умората и оказва положително влияние върху продуктивността на техните подчинени.

Истината е, че етеричните масла внасят спокойствие, изцеление, мир и фокус в нашето ежедневие, тъй като чрез обонятелните центрове въздействат директно върху хипофизната жлеза. А тя отделя хормоните, които регулират кръвното налягане, глада и жаждата, функцията на щитовидната жлеза, цикъла на съня, производството на полови хормони и паметта. Поради директната връзка на обонятелната система с тази област на мозъка, ароматите в етеричните масла са в състояние да взаимодействат директно с психо-физиологичните процеси в тялото.

Това, което най-много ми допада в етеричните масла е антибактериалното и противовирусното им действие, към което организмът ни не развива резистентност, за разлика от антибиотиците. Етеричните масла преминават през клетъчната стена и подпомагат организма по-лесно да се справи с вирусите и бактериите, както и да се освободи от натрупаните токсини. Някой от тях дори прекъсват комуникацията между бактериите и не им позволяват да се размножават.

Комбинирането и дозировката им обаче си е сложна задача. Трябва да се внимава с предозирането, защото ако това се случи ефектът върху организма ни може да доста неприятен. Ето защо днес реших да ви разкажа за MONQ, един нов, модерен прочит на познатата от хилядолетия ароматерапия, при който етеричните масла са перфектно съчетани в точно определената за организма ни доза.

MONQ са американски, персонални, ароматерапевтични дифузери, подходящи за всеки, който желае да диктува настроенията си сам, да се чувства по-добре, да живее по-здравословно и по-добре. Всяко контейнерче съдържа различен бленд от етерични масла (като има 3 основни вида и други 10-15 в по-малък процент), които действат на организма по различен начин, в зависимост от това какви са те. Нужни са само по 10 до максимум 20 вдишвания дневно, като е хубаво да се вдишва през устата и да се издишва през носа, без ароматът да се вкарва в белия дроб. Така, както казах по-горе за около 20 секунди през обонятелната система, етеричните масла въздействат на мозъка, а от там и на психо-физиологичните процеси в тялото.

MONQ е устройство, което е изключително лесно за употреба, удобно и лесно преносимо в дамска чанта или куфар. Няма риск, когато пътувам например, багажът ми да се окаже целият с разлято по него етерично масло. Предлага се в най-различни варианти, които успокояват при стрес, регулират съня, повишават концентрацията или пък подобряват храносмилането. Аз напоследък съм доста ангажирана и преуморена умствено. Може би именно заради това любим ми стана вариантът ZEN, който съдържа етерични масла от тамян, портокал и иланг-иланг. Тамянът пробужда духа и балансира ума, портокалът приповдига духа, осигурява допълнителна енергия и избистря ума, а иланг-иланг се бори със стреса и действа успокояващо, отпуска тялото и придава усещане за цялостно благополучие.

Публикация от личния блог на Spring Lady by Blagomira Vasileva