Трудовите отношения в новата реалност 2020-2021 г.

1
175
Добави коментар
eventA
eventA

Практически семинар с водещ юрист Теодора Дичева, специалист по трудово право

На 02.06.2021г. (сряда) ЛОТ-КОНСУЛТ организира курс, с цел повишаване на знанията и получаване на компетентни съвети относно прилагане на последните промени в трудовото законодателство и оптимизация на управлението на човешките ресурси.

Работила е 21 години в Главна инспекция по труда, като последните 11 години е била директор на Правната дирекция на ГИТ. Автор е на многобройни коментари, книги, сборници и наръчници в областта на трудовото законодателство с приоритет в областта на практическото прилагане на трудовото законодателство.

Курсът е с практическа насоченост към:

лицата, работещи в „Човешки ресурси”/„Личен състав”/, счетоводители;управленския персонал;синдикални лидери;лицата, изпълняващи функциите на ОБЗР;лицата, провеждащи инструктажи по БЗРчленовете на КУТ/ГУТ ивсички, които искат да научат повече за специфичната уредба на трудовите взаимоотношения.

„Обучението ще е ориентирано предимно към работодатели и длъжностни лица, ангажирани с управление на човешките ресурси и ще е с практическа насоченост. Ще предоставя информация за добри практики при решаването на различни въпроси, които ежедневно се предоставят на вниманието на работодателите. Ще коментираме възможностите, които дава извънредното трудово законодателство на работодателите за ефективно използване на човешките ресурси, както и законовите възможности, на разположение на работодателите след отмяна на извънредната епидемична обстановка и при завръщане на работното място. В тази връзка ще обърнем специално внимание на възможностите за промяна на мястото на работа при престой или производствена необходимост. 

Ще разгледам възможността за едностранно въвеждане и за договаряне на home office, престоят и преустановяването на работа при престой при преустановяване на работа в или извън времето на извънредно положение и извънредна обстановка, възможностите за въвеждане и договаряне на непълно работно време и процедурите, които са предвидени в Кодекса на труда и в подзаконовите нормативни актове.

Предвид наближаващите летни месеци считам, че ще е полезно отново да коментираме възможностите за едностранно предоставяне или ползване на платен и неплатен отпуск по желание на работника или служителя.

Ще направим обзор на последните промени в Кодекса на труда и как правилно да бъдат прочетени и ще коментираме промените в Закона за хората с увреждания, във връзка с регламентираното в него задължение за работодателите да изпълняват квоти за назначаване на хора с трайни увреждания.“  – споделя Теодора Дичева.

Практическият семинар „Трудовите отношения в новата реалност 2020-2021 г.“ ще се проведе с физическо присъствие в конферентна зала № 2 в хотел „ФОРУМ“,  гр. София, Хиподрума, бул. «Цар Борис III“ № 41, при спазване на всички противоепидемиологични мерки.

Събитието ще се проведе в присъствена форма при заявено участие от 15 и повече лица и онлайн.

На лицата, които имат желание да се включат онлайн в курса, ще бъде изпратен линк за връзка при предварителна заявка. 

Дата: 2-ри юни 2021 г.

ОТКРИВАНЕ – 9,30 ч.  ЗАКРИВАНЕ – 13,00 ч. РЕГИСТРАЦИЯ – 9,00 – 9,30 ч.