Най-теглените бързи кредити през годината

1
126
Добави коментар
pepimili
pepimili

В края на всяка календарна година се изготвят всякакви класации, които са показателни за стандарта на живот на българина, за предпочитанията му, за доходите му и за всички промени, които настъпват в нашето общество. Широка популярност в последните години добиват бързите кредити до заплата. Съответно са включени в полезрението на икономическите списания и журналистическите коментари.

Какви заеми предпочитат българите?

Най-теглените заеми до заплата ( графика )

Оказва се, че бързите кредити са на първо място по предпочитана услуга за кредитиране у нас по данни на creditpodkrepa.eu. Заедно с кредитните карти, бързите кредити заемат солидни позиции в предпочитанията на родните потребители, когато стане дума за разрешаване на спешни финансови проблеми. Докато в началото те бяха непознати и към тях се подхождаше скептично, както към всяко ново нещо, то днес това не е така. Усилията на фирмите да се представят подробно през потребителите оказва влияние. Държавата също има своята роля. Въвеждат се общи и единни правила за всички компании, които предлагат тази услуга. По този начин се гарантира сигурността на клиента. Добре е да се отбележи, че цялостната държавна политика в тази област следва една линия – да бъдат защитени правата на потребителите. Това не остава незабелязано в коментарите, които се правят.

Проучванията показват, че след покачване на доверието към небанковите институции предлагащи бързи заеми,

сред потребителите има и, да ги наречем, любими кредити. Така например най-често тегленият бърз заем е този до заплата. Той си остава един от най-сигурните начини да се разрешат спешни финансови трудности или да се закърпи семейният бюджет в случай на забавяне на трудовото възнаграждение. Този род кредити е чудесен и за хората работещи така наречените „свободни професии”, при които разплащането става под формата на хонорари и не са с точно фиксирана дата от месеца.

Ако Ви трябват спешно 400 лв.  до заплата може да кандидатствате за кредит без лихва от  Vivus

Какви са причините?

Какви са причините, поради които кредитите до заплата са сред най-предпочитаните. Работодателите често си позволяват да забавят възнагражденията на работниците си без основателни причини. В същото време големите компании, като електроразпределителните дружества не са склонни да отлагат разплащанията. Тогава клиентите се доверяват на бързите кредити. Решават си проблема и след това в рамките на няколко седмици или месец възстановяват заема. Също така се случва да възникнат непредвидени разходи, които разстройват финансовите планове.

Безспорно най-големият плюс на този вид услуги е бързата, лесна и неизискваща разходи процедура по отпускането им. Независимо дали са онлайн или от офис, те са широко достъпни. Времето, което потребителите отделят, за да стигнат до крайната цел – получаване на не голяма сума пари е минимално. Рядко има откази на подадено искане. Процедурата за кандидатстване може да бъде стартирана само чрез документ за самоличност ( лична карта ).

Научете повече за небанковото кредитиране тук: http://www.capital.bg/biznes/finansi/2017/02/20/2921600_otpusnatite_burzi_krediti_sa_narasnali_s_15/