Как да рекламирате успешно бизнеса си

1
162
Добави коментар
pepimili
pepimili

Напълно наясно сте с бизнеса, но нямате никаква идея как да го рекламирате. Това е проблем, с който се сблъсква всеки, започващ бизнес. Може да сте най-добрият счетоводител или лекар в света, но ако не знаете как да рекламирате своят продукт или услуга, няма как да достигнете до потребителите.

Какъв е вашият пазар

Определете основните си потребители. На каква възраст са? Къде живеят? Какви са доходите им? Какво работят и какви са интересите им? Колкото по-добре очертаете профила на хората, които ще бъдат основните ви клиенти, толкова по-добре ще се справите със следващите четири стъпки.

Кои медии следят потребителите ви

Всяка медия има своя целева публика. Всяко радио, вестник, списание или телевизия се опитва да достигне определена част от обществото. Важното е да имате предвид медиите, от които се интересуват съответната целева група – дадено радио е насочено към тийнейджърите и жените между 18 и 34 г., местният вестник – към собствениците на имоти над 35 г., икономическо списание – към мениджъри от цялата страна. Не забравяйте, че телевизията и вестниците не са единственият начин хората да научат за вас. Ефективна медия е всичко, чрез което можете да предадете посланието си.

Бъдете последователни

Ключът за ефективният маркетинг е последователността. Публиката трябва да се натъква на рекламата ви отново и отново. Хората трябва да видят или да чуят вашата реклама седем пъти, преди да вземат решение за покупка. Не плащайте само за еднократно излъчване на рекламата ви. Изберете медия, която отговаря на бюджета ви и можете да ползвате постоянно. Така ще постигнете успех.

Продавайте основната облага на вашият продукт или услуга

Как вашите продукти или услуги подобряват живота на клиента? Спестяват ли времето им? Правят ли ги по-богати? По-привлекателни? Клиентът купува изгодата от продукта. Вашата реклама трябва да им я показва колкото е възможно по-ясно и точно.

Не забравяйте и безплатната реклама

Радио, телевизия, вестници и списания са винаги нащрек. Има ли нещо, с което вие или вашия бизнес бихте заинтригували публиката. Има ли нещо интересно за вашият бизнес? Може би имате важна информация, която можете да споделите с хората. Радио водещите например, с удоволствие биха говорили за вашия бизнес, особено ако им предоставяте безплатни мостри.

Не забравяйте също да рекламирате бизнеса си онлайн. Мрежата е отворена за всички. Тя позволява дори на фирмите от малкия бизнес да рекламират продуктите си и то не на висока цена.

Информацията, която предоставяте ще бъде оценена

Това са най-важните стъпки за ефективен маркетинг. Имайте ги предвид когато решите да рекламирате бизнеса си. Те са причината, поради която някои се провалят, а други привличат нови потребители и увеличават печалбата си.

Как да започнем собствен бизнес?