Нараства интересът към иновативните услуги за бърз кредит

1
151
Добави коментар
pepimili
pepimili

Нараства интересът към иновативните услуги за бърз кредит

22/04/2016 15:51

Сподели: 
В Svejo
В Twitter

Съживяването на потреблението през последните месеци доведе до ръст при някои финансови услуги, включително предоставянето на бърз кредит, потребителски кредит и др. Сред причините за това от една страна е нарастващата покупателна способност на населението, както и дефлацията, отчитана през последните месеци, която подпомага вземането на решение за отдавна отлагани покупки. От друга страна важна роля играе и възможността потребителите да получат лесно заеми, без сложни процедури и без да се изискват много документи.

Всички тези фактори, съчетани с динамичната поява на нови модели и технологии в някои сегменти като смартфоните, персоналните компютри или битовата електроника води до устойчив ръст при услугите за бърз кредит, споделят запознати с тенденциите в сектора.

Секторът навлиза в ерата на дигиталното кредитиране

Освен всичко друго, за това спомагат и новите методи за кредитиране, базирани на нови технологии. Такива са различните услуги за онлайн заеми и SMS кредити, които улесняват още повече процеса по получаване на кредит и правят този тип услуги още по-привлекателни.

„Дигиталните технологии безспорно улесняват много процеса и подпомагат растежа в този сегмент, позволявайки на потребителите да вземат много лесно заеми. Като цяло наблюдаваме устойчив ръст при търсенето на услуги за бързи кредити, както и някои други типове услуги като например потребителски кредит“ – споделят хора от бранша.

За какво се взима бързи кредити?

Според представители на фирмите за бързи кредити, такива услуги се използват най-често при купуването на техника, мебели и обзавеждане. Не са рядкост и кредитите за ремонтни дейности, както и тегленето на заем автомобил. Възходяща е и тенденцията за търсене на потребителски кредит. През лятото пък потребителите често теглят cash кредити, с цел обезпечаването на почивката на море.

Друга интересна тенденция, според запознати, е нарастване търсенето на експортни кредити, което е свързано преди всичко с повишаващия се износ и с решението на все повече малки фирми да се насочат към външните пазари. Използването на експортни кредити им дава спокойствие, позволявайки им да развиват безпроблемно бизнеса си. Още една сфера на кредитиране, която отчита ръст, са студентските заеми, които са предпочитани от все повече млади хора, следващи висше образование у нас. При тях достъпът до онлайн заеми и други иновативни форми на кредитиране също улесняват процеса.

Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus.
blog comments powered by Disqus