4 доказани начина как да бъдете по-продуктивни в ежедневието

1
160
Добави коментар
Smarkethink
Smarkethink

Пролетната умора е едно от най-честите състояния, което настъпва със затоплянето на времето. Липсата на енергия и общата отпадналост вероятно са познати на много от вас точно в този период от годината. Наред с тях динамичното ежедневие и безкрайните задачи допълнително ни изтощават и ни карат да се чувстваме напълно непродуктивни, особено в края на тежък работен ден. Дали заради предстоящите празници или желанието за повече почивки и безгрижни дни, все по-често усещаме умора.

Без съмнение, всеки от нас е чувал различни трикове и съвети как да бъде по-успешен и как да върши всички задачи с лекота. На практика обаче е много трудно всекидневно да бъдем концентрирани и изпълнени с нови сили. Затова днес ще ви припомним кои са основните 4 фактори, които увеличават продуктивността и повишават тонуса и енергията.

Повече движение дори по време на работа

Независимо дали работим от вкъщи или от офиса, дните прекарани през компютъра свързваме единствено със системно заседяване и липса на физическа активност. Затова на всеки час е необходимо да извършвате по един малък ритуал, който ще ви помогне да подобрите концентрацията си и да ви направи продуктивни. Например, отворете широко прозореца, за да освежите въздуха в помещението. Същевременно раздвижете добре цялото тяло, така че да стимулирате кръвообращението и да се почувствате бодри и заредени с нови сили.

Ако разполагате с дълга обедна почивка, можете да инвестирате част от времето в посещение на близката до вас спортна зала. Една интензивна тренировка ще ви подейства изключително приятно и тонизиращо. Ако не ви се спортува сам, можете да поканите и колеги от офиса и да организирате групова тренировка. Изберете фитнес, йога, пилатес или друг любим спорт, който да ви даде допълнителна мотивация за работа. Не забравяйте, че физическата активност дори по време на работния ден ще подобри не само психическото, но и здравословното ви състояние.

Групови тренировки: какви са техните предимства

Промяна в хранителните навици

Колко от вас закусват сутрин? А има ли такива, които често пропускат и обяда в офиса? През интензивната работна седмица обикновено служебните задачи взимат превес над всичко останало и много често хапваме докато сме в движение или консумираме нещо калорично набързо. Чрез храната ние получаваме важни хранителни вещества, които ни помагат да се чувстваме по-пълноценни и продуктивни, а също така стимулират творчеството и креативността ни. Затова е изключително важно да отделяме достатъчно време на всяко хранене и да подбираме внимателно храната, така че тя да бъде разнообразна и полезна. Един от познатите митове гласи, че колкото повече храна консумираме, толкова повече сили получаваме. Всъщност истината е, че дори малките порции допринасят за усещане за ситост и удовлетворение.

Освен важните хранителни вещества, хидратацията е другия основен фактор, който оказва сериозно въздействие върху по-добрата продуктивност през деня. Не е изненада, че приемът на повече вода ни кара да се чувстваме ободряващо, а причината е, че добрата хидратация подобрява мозъчните функции и играе важна роля във всички клетъчни дейности, както и при транспортирането на важни витамини и минерали в тялото. Затова ви съветваме да поставите на бюрото в офиса бутилка с вода, за оптимален прием на течности през целия ден.

Пиенето на вода – сила и здраве

Оползотворяване на свободното време

Много често през почивните дни избираме да се излежаваме до късно в леглото или да изгледаме няколко епизода от любимия сериал. Безспорно и двете занимания са приятни и разтоварващи, но за постигане на истински пълноценна почивка е важно да се разделим с технологиите за известно време и да се отдадем на други любими активности. Разходка сред природата ще ви подейства много по-ободряващо и освежаващо отколкото цял ден прекаран у дома.

А какво ще кажете за един релаксиращ ден в спа центъра, който да повдигне тонуса и настроението ви за седмици наред. В спа център Este Fitness & Spa можете да се насладите на богато разнообразие от класически, екзотични и авторски масажи. А най-хубавото е, че имате възможност да споделите приятните моменти с цялото семейство. Спа центърът предлага детски масаж за най-малките, който може да се практикува и в турската баня с пяна или шоколад за максимално удоволствие. Романтичните ритуали за двойки включват отделни процедури за двамата партньори, съобразени с нуждите на мъжкото и женското тяло. Ако сте решили напълно да се откъснете от ежедневието през почивните дни, можете да резервирате и нашия ВИП апартамент ONYX, който разполага с индивидуален хамам и допълнителни удобства и екстри. На ваше разположение е и нашата ВИП масажната стая AVENTURINE, който ще ви пренесе в свят на хармония и блажено спокойствие. Спа комплексът разполага още с първокласен спа център със закрит плувен басейн и уникално 16-местно джакузи с възможност за перлен и воден масаж. Непосредствено до басейна са разположени сауната и парната баня, където да се отпуснете и освободите натрупаното напрежение.

Качествен сън и почивка през нощта

Недоспиването е една от основните причини за умората, изтощението и липсата на концентрация през деня. Сънят често бива подценявам, но той има съществено влияние върху качеството на живот и здравословното състояние на всеки човек. Затова е важно да си осигурите поне 7 часа сън вечер за енергия и продуктивност. Обстановката в спалнята също може да бъде ключова за по-лесното заспиване. Добре затъмнените помещения предразполагат към по-добра почивка.

Ако имате проблеми със съня и това е причината за редовното недоспиване, ние ви съветваме да внесете някои промени в рутината ви, които без съмнение ще ви помогнат с разрешаването на проблема. Горещ душ или ароматна вана преди лягане отпускат мускулите и подобряват дейността на нервната система. Хидромасажът също помага при състояние на безсъние, защото отпуска ума и разтоварва тялото. Двигателната активност през деня също оказва положително влияние върху времето за заспиване.

Безсъние: 5 ефективни начина да се преборим с него

Колкото и усилия да полагаме да бъдем по-концентрирани на работното място, да отделяме повече време на домакинските задължения и същевременно на грижите за семейството, много често умората надделява и не успяваме да се справим ефективно със всички задачи. В такива моменти е важно да си припомняме всички изброени дотук фактори, които могат да ни помогнат да увеличим тонуса си и да презаредим с нови сили и енергия. А от вас зависи кои ще използвате.

Последни публикации в блога

Пролетната умора е едно от най-честите състояния, което настъпва със затоплянето на времето. Липсата на енергия и общата отпадналост вероятно са познати на много от вас точно в този период от годината. Наред Природната медицина придобива все по-широка популярност у нас и редица билки и растения се употребяват за лечебни цели. В основата на използването на естествени природни средства за лечение е залегнала и философията на Времето, принудително прекарано у дома, поражда напрежение и стрес у повечето от нас, а това неминуемо се отразява и на семейния ни живот. Това често е повод да се замислим как можем да Уважаеми клиенти, Информираме Ви, че от 22.03.2021 до 31.03.2021 г. Este Fitness & Spa няма да работи. Мярката се налага във връзка със заповед РД-01-173/18.03.2021г. на Министъра на здравеопазването и усложняващата се епидемична обстановка в Носенето на защитни маски е част от превантивните мерки срещу разпространението на коронавирус. Въпреки че е абсолютно задължително да се поставя маска, много дерматолози наблюдават различни кожни раздразнения на лицето, особено при хората През зимата често чувстваме умора. Времето е студено, дните са по-къси и рядко успяваме да се порадваме на слънчевите лъчи навън. Спортът и активното движение са едни от малкото начини за повдигане на Всяка година минава под знака на различни тенденции – било то в модата, храненето, или грижите за кожата и безупречния външен вид. Понякога се разграничаваме от „модерното“ и създаваме свои индивидуални ритуали за Зимата е сезонът, през който върлуват най-много вируси и със сигурност на всеки от вас се е случвало да почувства неразположение през най-студените дни от година. Понякога настинката преминава бързо и в лека Месец февруари минава под знака на любовта. Тогава отбелязваме Деня на влюбените – празник, който датира отпреди няколко века и днес масово се чества по целия свят. Романтичната традиция се свързва с вино,