С какви цветове трябва да попълните гардероба си през лятото, за да сте в крак с модата?

1
150
Добави коментар
maskk
maskk

Всяка година Pantone Color Institute избира цвета на годината, като анализира тенденциите в дизайна, маркетинга, модата и други културни и социални аспекти. Цветът на годината отразява настроението на едно общество, неговите ценности и желания. За 2021г. Pantone избра два нюанса на годината наведнъж – спокоен Ultimate Grey (сив) и лимоненожълт Illuminating. Цветовете символизират сила и надежда, устойчивост и вдъхновение. Комбинацията от тези два нюанса вече е забележима във всички колекции на дизайнерите за лято 2021.

 

Основната палитра от модни цветове за лято 2021

Наред с двата най-актуални цвята, характеризиращи лято 2021 в модата, новата цветова палитра включва и небесносиньо, сочни малини и освежаваща мента, морско синьо и лятно слънце. Колористите на Panton Color Institute предлагат на света, уморен от карантината, ярките и наситени нюанси на природата.

Тенденция #1 – Невен (оранжево-жълт)

Слънчевият, ярък и успокояващ цвят на невен радва и успокоява окото. Той носи със себе си топлина и уют, обещание за комфорт и добро настроение.

Комбинирането му е достатъчно лесно. За да направите това, по-добре е да изберете основни, непастелни цветове като сиво, бяло или черно. Или напротив, ярки зелени и лилави. Аксесоари с отенък невен изглеждат стилно.

 

Тенденция #2 – Небесно синьо

Синият цвят се свързва с чисто небе, вдъхвайки усещане за спокойствие. Модният цвят за лято 2021 може лесно да се комбинира с бели, бледожълти или нежно розови дрехи. За разходка носете тениска с вратовръзка и къса пола в небесно синьо. Рокли в този цвят са идеалният избор за романтични срещи.

Най-добрата комбинация е с белия цвят. Тя изглежда много свежа и деликатна и е идеална за летни и ваканционни комплекти. Розовият цвят – създава модерен дует със синьо,изглежда  наивно и нежно едновременно. Можете да комбинирате тонове, използвайки техниката за блокиране на цветовете, или да изберете тъкани с омбре ефект – мек преход на цветовете. Със синьо можете да носите както ярко алено, така и по-тъмни, наситени цветове – бордо, вино, череша.

Полупрозрачният бледосин нюанс, неволно ще ви накара да погледнете нагоре към небето – точно така изглежда небесносиньото в ясен и хубав ден.

 

Тенденция # 3 – Ръжда

Най-странната прищявка на специалистите в лятната палитра са дрехи с оттенък на ръжда. Прилича на паднали листа хванати от вятъра, долетели тук от есенната цветова палитра.

Особено актуален е през лятото, но трябва да знаете, че не е подходящ за всички момичета и жени. В някои случаи може визуално да ви добави няколко години или да направи тена ви по сив. Най-добрата комбинация е с бяло. Това е универсално решение, подходящо както за работа, така и за почивка. Той ще бъде актуален по всяко време на годината, но особено за лятото. Бялото добавя лекота и въздушност.

Червено-кафява риза или блуза плюс бяла пола-молив или прави панталони, или червен панталон и бяла лека блуза е лаконично и много стилно решение за ежедневието и в офиса. Комбинацията със синьо или светло синьо ще помогне да се покаже цялата сила и красота на червено-кафявото. Сблъсъкът на топли и студени тонове в един комплект изглежда свежо и не е скучно.

 

Тенденция # 4 – Френско синьо

Френското синьо е наследник на класическото синьо, основният цвят на 2021година. За разлика от своя предшественик, той е по-ярък и по-смел.

В свят на затворени граници модата ни пренася във Франция, с благородния цвят френско синьо Той е достатъчно гъвкав, за да се впише лесно във всеки гардероб. Можете психически да се преместите в пролетен Париж с помощта на миди рокля.  

За офис вариант е по-подходяща комбинация с бяло, например пола с цвят френско син и бяла блуза, а за неформални събирания с приятели – ярка ултрамаринова пола или панталон с бяла тениска (горнище с щампа в сини нюанси) или яке. Синята и черна вечерна рокля изглеждат разкошно и тържествено и ще подхождат както на блондинки, така и на брюнетки, аксесоарите от златни и сребърни нюанси са  актуални  и ще придадат повече стил.

 

Тенденция # 5. Подарък от тролове и елфи – модерен зелен пепел

Наричан пепелно зелен, цветът е мек и освежаващ. Той ободрява, освежава и успокоява едновременно. Този пастелен нюанс изглежда много спокоен и обещава прохлада дори в горещите летни дни.

Зелената палитра изглежда особено стилно на пролетни плетени рокли, удължени ризи в стил сафари, модни обувки и аксесоари (гривни, чанти, шалове).

 

Тенденция # 6 Корал – природа и устойчивост

Този мек и деликатен нюанс отново се върна в модата след 2019 година, но този път в новото си прераждане – под формата на „изгорен корал“. Но въпреки името си, той е красив и елегантен. 

Идеален е за освежаване на външния ви вид. Особено актуален е през топлия сезон и  лесно се съчетава  с други цветове. Можете да използвате дрехи с коралов цвят в комбинация със спокойни тонове, или можете да създадете ярък и уникален външен вид, като комбинирате с ярки цветове. Това ще ви помогне да добавите свежест в гардероба си и да създадете стилен и интересен външен вид.

 

Тенденция # 7 – Сиво

Спокойният и надежден сив цвят ще сподели с вас своята издръжливост и ще ви научи на самоконтрол.

В древни времена неутралният нюанс е бил за „обикновените“ хора, а в Средновековна Европа той се е смятал за цвета на висшето общество. За някои народи символизира мъдрост и покаяние. В психологията се смята, че сивото има успокояващ и релаксиращ ефект. Хората, които предпочитат дрехи в сиви нюанси, са резервирани и потайни.

В света на модата този цвят винаги е заемал една от водещите позиции. Такъв успех може да се отдаде на универсалните качества и отличната съвместимост с други цветове. Комбинацията от сиво и бяло е класика! Универсален вариант, особено подходящ за офис, бизнес среща.

Що се отнася до комбинирането  с други цветове, няма по-добра двойка от сиво с жълто. Ярък и положителен жълт оттенък за разлика от неутрално сивия създава мощен цветен тон за целия комплект. Ярко жълт пуловер и сив панталон или пола, или просто жълти обувки със сив костюм са подходящи и актуални комбинации за лято 2021.

 

Тенденция # 8 – Слънчево жълто

Ярко жълтото е като слънце, което излиза от гардероба ви. Вземането на решение за ярко жълт цвят в дрехите е смело решение, най-важното е, че е подходящо.

Ярко жълтото е празничен нюанс, в никакъв случай не трябва да го носите в офиса или на бизнес среща. Жълтият цвят в дрехите в древността е бил част от елита именно поради неговата яркост. Той веднага разграничава своя носител от тълпата, сякаш намеква за неговата особеност.   В древен Китай жълтите дрехи са били забранени за обикновените хора, само императорът можел да има дреха от този ярък нюанс.

Най-добрите са комбинации от жълто, зелено и кафяво, тези цветове са естествени, и дрехите са хармонични. Трябва да се отбележи, че всеки цвят може да се комбинира с жълто. Ако избраният от вас комплект дрехи съдържа жълто, допълнете изображението с някакъв аксесоар от същия цвят. И успехът ви е гарантиран.

 

Модните дрехи за сезон лято 2021 изразяват всички ваши надежди и мечти за годината. Най-добрите и актуални цветове ви потапят в свят на релаксиращи тонове, които внушават вдъхновение и толерантност. Не забравяйте да допълните гардероба си с най – актуалните цветове и нюанси. Лесно е да сте модерни това лято. Добавете свежестта на цветните нюанси към гардероба си и не се колебайте да експериментирате. Ако не сте готови за радикални цветови актуализации на вашия гардероб, разнообразете  го с акцентни аксесоари. Нова чанта, колан или шал ще направят тоалета ви хармоничен и завършен.

Приближете се до природата, сприятелявайте се с нея, защото сега се нуждаем от нейната подкрепа повече от всякога!