На борба с мухъла: Възможно ли е ефективно почистване и как да противодействаме на проблема

1
105
Добави коментар
clashbade
clashbade

В някои помещения мухълът неизбежно възниква, а борбата срещу него често се оказва неравна

Едни от най-неприятните и упорити замърсители в дома ни са плесените. Те не са причината само за лош естетичен вид на помещението, а създават опасна за здравето среда. Най-разумното решение е да заявите професионално почистване към специализираните фирми в бранша.

В някои помещения появата на мухъл е неизбежна, особено там, където непрекъснато има влага – в банята, в кухненската зона, в килера или коридора. Усилията си заслужават, за да не се разпространява проблемът и да се задълбочават последствията във времето.

Дори да забележите минимални поражения, петънца и леки следи от него, трябва незабавно да ги отстраните. Не пропускайте редовното проветряване и инвестирайте във влагоабсорбатор.

4 помощни средства от бита

Тези средства са изпитани от години и те могат да ви помогнат да поддържате чисти засегнатите зони в жилището.

Сода бикарбонат

Направете гъст разтвор на сода с вода и пръскайте петната от мухъл. Когато разтворът изсъхне върху стената, трябва само да забършете с кърпа.

Оцетна киселина

Силната киселинност на оцета спомага за отстраняване на плесените. Отново разредете с вода, около половин литър на няколко лъжици оцет.

Белина

Традиционен и доста агресивен препарат, който ефективно премахва мухъла. За предпочитане е да се добави вода към нея, защото е доста силна като действие, а и като миризма.

Кислородна вода

С нея също успешно ще дезинфекцирате и възстановите участъците, но бъдете внимателни при работа, за да не попадне в очите ви или по лицето ви. Носете ръкавици и предпазна маска.

С тези подръчни смеси ще елиминирате малките количества мухъл, но ако той се е разпространил на големи зони, не се колебайте, а потърсете опитен екип за почистване. Големите площи няма да са по силите ви, а и стремежът е да действате глобално. Освен това не разполагате с необходимата екипировка, за да се защитите при трудоемкия процес.

Само така гарантирано ще се справите с негативните влияния, при това качествено и резултатно за достатъчно дълъг период от време.

Направете уговорка за оглед, ако получите препоръка за изготвяне на стратегия и начин на действие. Попитайте за параметрите на услугата на Reflex-M.com!

Възможно е да се наложи намесата на машини, което може да стане по преценка на експертите. Ще бъдат съобразени и химикалите, които ще бъдат вложени при самото третиране на помещенията. Ръчното изпълнение ще бъде приложено в по-деликатните места и материи, които не могат да понесат машинна обработка.

Компромисите с мухъла не си струват, а бързината при преодоляването на този смущаващ спокойствието ни фактор, ще ни донесе желаното облекчение.