Грешките, които правим когато използваме маска за коса

1
127
Добави коментар
svetla58
svetla58

Въпреки безспорните си предимства, като дълбоко подхранване и грижа, маските за коса често биват обвинявани, че причиняват негативни ефекти, като утежняване на косата или изтощаване. Следователно те са съюзници на красотата, но с тях трябва да се работи внимателно, следвайки указанията, за да получим желания ефект.

Вижте какви грешки най-често допускаме при употреба на маските за коса.

1. Не  добре измита коса 

Супер често срещана грешка: лошо изплакната коса. Ако в допълнение към това нанесете балсам и маска, само допълнително ще я утежните, губейки предимствата на активните съставки, които ще бъдат неутрализирани от тези на шампоана. Как да разберете, че не сте изплакнали добре шампоана? Ако косата се плъзга между пръстите ви, това означава, че не е измита добре.

2.Използвайки маска вместо балсам

Експертите от индустрията препоръчват винаги да използвате балсам след шампоана и да нанасяте маска 2, максимум 3 пъти месечно след нанасяне на балсама.

3. Използване на твърде много продукт

В зависимост от дължината на косата ви и нейната плътност, ще ви трябват максимум 3/4 капки от продукта. Ако прекалявате с количеството, ефективността няма да бъде по-голяма и, напротив, ще имате по-големи проблеми с правилното изплакване на продукта, като по този начин рискувате да имате тежка и мазна коса.

4. Нанасяне върху цялата глава
Трябва да нанасяте маската по средата на дължината и по върховете. Корените не трябва да се подхранват и рискувате да омазните косата си, ако нанасяте и там.

5. Не оставяте маската да действа достатъчно време

Качествените маски за коса имат кремообразна текстура и следователно, те се държат на косата ви от пет до десет минути. За спа ефект е от съществено значение да увиете косата в топла кърпа.

Купи маска за коса Kerastase

 

Купи маска за коса Loreal

Купи маска за коса Moroccanoil