3 бързи упражнения подходящи за хора, които работят зад бюро

1
124
Добави коментар
svetla58
svetla58

Ако прекарвате много време в седнало положение (например, работите на бюро), бедрата ви вероятно не са доволни от този факт. Колкото повече време прекарвате в седене, толкова по-стегнати са бедрените ви флексори. Тогава не би трябвало да е изненада, че упражненията за разтягане на бедрата и силовите движения трябва да пристстват редовно във вашата тренировъчна програма, за да бъдете здрави.

Много треньори препоръчват първо да загреете с малко кардио, за да събудите тялото си, а след това да направите няколко динамични разтягания.

Насоки: Изпълнете разтяганията на бедрата от списъка по-долу, всяко за 20 до 30 секунди. След като завършите и трите упражнения, повторете още два пъти за общо три кръга.

Ротации на бедра

Застанете в изправено положение, с крака малко по-широко от бедрата. Сгънете ръце и ги поставете зад главата. Издърпайте десния крак нагоре от пода, сгъвайки коляното и го прибутайте към гърдите, като след това го придвижвате  отстрани на тялото и обратно в началната позиция. Повторете с левия крак и продължете.

Нисък напад

Наведете се напред. След това стъпете с левия крак назад, докато кракът е изправен. Приберете лявите пръсти и дръжте петата високо, докато огъвате дясното коляно до 90 градуса и повдигате нагоре, за да балансирате на върха на пръстите. Долната част на коляното и пищяла върху постелката и бедрата напред.

Докосваня на пръстите

Започнете прави с крака, по-широки от ханша. Сгънете дясното коляно, оставяйки левия крак изправен, и се присегнете надолу към пръстие на десния крак с лявата ръка. След това, като държите бедрата ниско, сгънете лявото коляно и изправете десния крак, за да достигнете пръстите на краката с дясната ръка. Повторете.

 

 

Купи клин New Balance

Купи клин Carpatree

Купи клин Carpatree